Kabaču biezeņzupa

Nepieciešams:

  • 300 g kabaču
  • 4 sīpoli šalot
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 ml sausā baltvīna
  • 2 ēd. k. saldā krējuma
  • 1 l vistas buljona
  • sāls, zaļumi, malti melnie pipari
  • eļļa

Pagatavošana:

Kabačus nomazgāt, notīrīt un sagriezt kubiņos.  Sīpolus un ķiplokus notīrīt un sasmalcināt.

Katlā ar biezu dibenu uzsildīt eļļu. Pielikt dārzeņus, ķiplokus un sīpolus un apcept. Ieliet buljonu, vīnu, pievienot sāli, piparus. Uzvārīt, uzlikt vāku un vārīt 20 minūtes.

Zaļumus nomazgāt un sagriezt. Zupu nedaudz atdzesēt un sablendēt, pievienot krējumu un visu uzkarsēt vēlreiz.

Zupu saliet šķīvjos, uzkaisīt zaļumus un likt uz galda.

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment