Kabaču adžika ziemai, kas būs piemērota gan gaļas ēdieniem, gan smērēšanai uz maizes

Bieži vien kabači mums mēdz būt mājāš tik daudz, kad nākas izdomāt tiem visdažādākos pielietojumu veidus. Viens no šiem pielietojumiem ir kabaču adžika, kas ir tiešām neatvairāmi gards ēdiens.

Lai pagatavotu gardo kabaču adžiku, būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1/2 kg kabaču
  • 80 g saldās paprikas
  • 80 g burkānu
  • 250 g tomātu
  • 1 asais pipars
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ķiploku galviņa
  • 30 g augu eļļas
  • 20 – 30 g cukura
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 15 – 20 ml 9% galda etiķa

Pagatavošana:

Kabačus sagrieziet vidēja izmēra gabaliņos (mizu varat noņemt nost).

Sagrieziet gabaliņos tomātus, nomizotus burkānus un attīrīto papriku.

Gaļas maļamajā mašīnā izlaidiet cauri kabačus, papriku, burkānus un tomātus. Pārlieciet iegūto masu katliņā un lieciet to uz uguns. Līdzko masa sāks vārīties, turpiniet to vārīt vēl 20 minūtes, nemitīgi pārmaisot. Masai klāt lieciet sāli, cukuru, tomātu pastu, smalki sagrieztu aso piparu, ielejiet augu eļļu. Visu pārmaisiet un uz mazas uguns vāriet vēl 10 minūtes. Pēc šīm 10 minūtēm lieciet klāt smalki sakapātus ķiplokus un vāriet visu vēl piecas minūtes.

Tad ielejiet iekšā etiķi, ļaujiet visam sākt vārīties un, līdzko parādījušies pirmie burbuļi, slēdziet nost uguni. Gatavo adžiku lieciet pa sterilizētām burciņām un aizvākojiet tās ciet.

Pagrieziet burciņas kājām gaisā un ļaujiet tām pilnībā atdzist.

Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment