Kā tikt vaļā no drēbju kodēm?

Kas var būt nejaukāks par to, ja iemīļoto džemperi izcaurumojušas kodes? Šie negantie, mazie kukaiņi ir īsts bieds, un tā vien liekas, ka no viņiem nekad nevar tikt vaļā…

Lai atbrīvotos no drēbju kodēm, jāņem vēra vairāki ieteikumi.

Jebkurš skapis ir laiku pa laikam jātīra un arī jāizvēdina. Vislabāk to darīt ar ķīmiskiem līdzekļiem, var iztīrīt arī ar etiķa šķīdumu, un, ja ir iespējams skapi mazliet pavēdināt, to var darīt arī ar ūdens un terpentīna šķīdumu. Tāpat ieteicams māju laiku pa laikam mazgāt ar terpentīna šķīdumu, jo kodēm ļoti nepatīk tā aromāts.

Aromātiskai insektu novēršanai var izmantot lavandas, eikalipta, apelsīnu ēteriskajā eļļā samitrinātu vates vai mazu auduma gabaliņu. Tāpat kodēm ļoti nepatīk tabakas, piparu, nātres un ģerāniju smarža.

dabisku līdzekli pret kodēm var izmantot arī krustnagliņas vai vaivariņus. Tik pat labi darbosies arī aromātiskie maisiņi ar kaltētiem augiem un citrusaugļiem. Taču jāņem vērā, ka šie paņēmieni noder profilaktiskiem nolūkiem, tādēļ tikai tie pilnībā iznīdēt kodes nevarēs.

Gadījumā, ja kodes jau paguvušas iemitināties jūsu drēbēs, tad tās var izlikt ārā vēdināties, jo kodēm un to kāpuriem nepatīk saule, aukstums vai svaigs gaiss. Pēc tam nepieciešams apģērbu izmazgāt karstā temperatūrā – tas iznīcinās kodes pavisam. Ja tie ir džemperi vai vilnas apģērbi, tos gan nevajadzētu likt karstās temperatūrās, bet vienkārši vēlreiz pārmazgāt veļas mazgājamā mašīnā.

Pret kodēm ir nopērkami arī speciāli ķīmiskie līdzekļi, piemēram, aerosolu veidā. Ja nolemjat lietot šādu līdzekli, ņemiet vērā, ka tas jāpūš tieši virsū tām vietām, kurās manītas kodes. Vēl viens ieteikums – ķīmiskie līdzekļi bieži vien ir ar ļoti specifisku aromātu, kas var pēcāk iesūkties drēbēs, tādēļ noteikti apsveriet, vai tas jums ir vajadzīgs.

Leave a Comment