Kā palīdzēt bērnam tikt galā ar netaisnības izjūtu?

Saskaroties ar netaisnību, ne katrs pieaugušais spēj savaldīt emocijas, kur nu vēl bērns. Bērna dvēsele ir īpaši ievainojama. Tieši tādēļ šajā situācijā ļoti svarīgi ir nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt bērnam, lai tas nekļūst noslēgts sevī vai ļauns.

Kā jūs varat palīdzēt bērnam tikt galā ar netaisnības izjūtu?

Pēc tam, kad bērns būs jums izstāstījis notikušo, viņš jāapskauj un jānomierina. Pēc tam jūs varat viņam pavēstīt, piemēram, ka esat iecerējuši sarīkot mājās jaukus svētkus un uzaicināt dažus viesus. Taču, lai tie patiesi izdotos, būs nepieciešama viņa palīdzība. Tas nekas, ja bērns uzreiz neuztver šo ideju. Nekādā gadījumā nedrīkst no tās atkāpties! Tagad pats galvenais ir pārslēgt bērna uzmanību uz kaut ko citu. Jums mājās noteikti atradīsies zīmēšanas albums, zīmuļi, krītiņi, līme un dažādas citas košas sīklietiņas. To visu dodiet bērnam un parādiet, kā pagatavot jaukus ielūgumus viesiem. Jūsu bērns ne tikai aizmirsīs savu lielo aizvainojumu, bet arī iedvesmosies ķerties klāt šiem darbiem.

Saprotams, ka bērna uzmanības pārorientēšanai nevajag vienmēr rīkot svētkus, jo noderēs arī jebkura cita ideja, kas mazajam šķitīs interesanta un aizraujoša.

Leave a Comment