Kā norūdīt asinsvadus: ūdensprocedūras, uzturs, fitoterapija


Asinis visiem ķermeņa orgāniem piegādā skābekli un barības vielas, kas tiek uzņemtas ar uzturu. Tātad – jo sliktāka ir asinsvadu caurlaidība, jo sliktāk šis process norit, jo vājāks kļūst organisms un jo vairāk cilvēks tiek pakļauts dažādām slimībām.

Tas nozīmē tikai vienu: asinsvadi ir jātīra un jāstiprina. Trīs “vaļi”, uz kuriem balstās asinsvadu veselība, ir uzturs, ūdensprocedūras un kustības.

Uzturs
Ēdienam ir ļoti svarīga nozīme un, pieņemot lēmumu iztīrīt asinsvadus, tam jāpievēršas nopietni. Ar gadiem uz asinsvadu sieniņām nogulsnējas holesterīns, sašaurinās vēnu, artēriju un kapilāru caurlaidība. Rezultātā katra organisma šūniņa saņem arvien mazāk asiņu.

Lai izvairītos no holesterīna nogulsnējumu veidošanās, jāievēro vairākas vienkāršas lietas.

* Iespējami vairāk ēdienkartē jāiekļauj produkti, kas bagāti ar augu taukiem, – tie veicina holesterīna pāreju šķīstošā formā, un šķiedrvielām, kas mazina holesterīna uzsūkšanos zarnu traktā.

* Organismam nepieciešams lecitīns, kas piedalās holesterīna sadalīšanās procesā. Lecitīnu satur zivis, auzu putraimi, zirņi, nerafinētās augu eļļas (to var lietot arī kapsulās, kas nopērkamas aptiekā).

* Uzturam jābūt bagātam ar C vitamīnu (kāposti, paprika, citrusaugļi), P vitamīnu (aronijas, upenes, āboli), PP vitamīnu (liesa gaļa), B6 (banāni) un B12 vitamīnu (truša, liellopa, aitas gaļa), E vitamīnu (paprika, kāposti), A vitamīnu (burkāni, kāposti, svaigi spināti), kas pozitīvi ietekmē holesterīna maiņu. Nedrīkst aizmirst arī mikroelementus: cinku (sēnes), kāliju (pupiņas, jūraskāposti, kartupeļi).

Lai lasītu tālāk par uzturu, ūdens procedūrām un fitoterapiju, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment