Kā jaunā darbavietā sevi pierādīt vien mēneša laikā?

Jaunā darbavietā pirmais mēnesis 90% gadījumu ir svarīgs, lai atstātu par sevi pozitīvu iespaidu, pierādītu, ka spēj paveikt uzticēto un pēc pārbaudes laika saņemtu darba līgumu uz nenoteiktu laiku, pieredzē dalās starptautiski sertificēta personīgās izaugsmes trenere Evija Šalte-Novicka.

Saproti savus pienākumus

Jebkura darbadiena sākas ar pienākumu veikšanu – labi, ja tie ir zināmi. Pirms sāc darbu, izlasi savu darba līgumu, amata aprakstu, pārrunā ar vadību veicamo, iespēju robežās izpēti, kā strādājis tavs priekšgājējs. Sākumā noderēs, ja cītīgi katru dienu rakstīsi pat mazāko darbu plānu, lai kaut ko neaizmirstu izdarīt līdz vakaram vai nedēļas beigām. Sīkumiem ir nozīme, ja priekšnieks vērtē katru tavu soli.

Sveiki! Es esmu…

Visticamāk, jau pirmajā dienā jaunajā darbā būsi sasveicinājies ar visiem, bet nekautrējies iepazīstināt kolēģus ar sevi tuvāk, izrādi interesi par viņu darbu, brīvo laiku, plānoto atvaļinājumu utt. Pamani īsto brīdi, kad vari ar katru aprunāties mazliet vairāk. Īstais brīdis var pienākt jebkur – biroja virtuvē, liftā, pa ceļam uz autostāvvietu, dodoties pusdienās. Mēģini sajust uzņēmuma kultūru. Ja jūti, ka iederas, vari pirmajā dienā atnest kūku vai konfektes kolēģiem.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment