Kā “iemidzināt” vīrushepatītu. Palīdzēs tautas līdzekļi!


Pilnībā izārstēties no hepatīta praktiski nav iespējams, toties pilnīgi reāli slimību pārvērst neaktīvā formā, citiem vārdiem sakot – “iemidzināt” vīrusu uz ilgiem gadiem.

Parasti ārsts šim nolūkam iesaka alfa interferonu – šis medikaments nepieļauj jaunu aknu veselo šūnu inficēšanos. Savienojumā ar citu medikamentu – ribavirīnu – šis process norit efektīvāk.

Pēc ārstēšanās kursa vairākus mēnešus (dažkārt – arī gadus) nepieciešams sekot asinsainai, jo ir cilvēki, kuriem pēc interferona injekciju pārtraukšanas atkal parādās aknu iekaisuma pazīmes.

Diēta
Diemžēl hepatīts diezgan būtiski ierobežo cilvēka ēdienkarti.

Aizliegtie produkti: speķis, margarīns, gaļas, zivju un sēņu buljonā vārītas zupas, skābo kāpostu zupa, treknas zivis, cūkgaļa, desas, cūkgaļas sardeles, gaļas konservi, aso šķirņu siers, cieti vārītas olas, skābēti, sālīti un marinēti dārzeņi un augļi, asas garšvielas, pupas, zirņi, pupiņas, lēcas, skābenes, ķiploki, rutki, redīsi, mandeles, šokolāde, tortes, saldējums.

Atļautie produkti: sviests, olīveļļa, veģetārās un piena zupas, tvaikos gatavotas teļa gaļas kotletes, mencas, sazāns, liess mājas biezpiens, kefīrs, rūgušpiens, acidofilais piens (ne treknāks par 2,5%), mīksti vārītas olas, svaigi vai vārīti dārzeņi, nogatavojušies augļi, rozīnes, žāvētas aprikozes, medus, ievārījums, pastila, marmelāde, cepumi no neraudzētas mīklas, šķidras putras.

Fitoterapija
Ļoti labus rezultātus var sasniegt ar fitoterapijas līdzekļiem.

* Ņem pa 5 ēdamkarotēm aveņu lapas un mežrozītes paaugļus, pa 3 ēdamkarotēm bruņu ķiverenes un bupleires lakstus un 2 ēdamkarotes vībotnes lakstu.

* Sajauc 4 ēdamkarotes leizejas saknes, 3 ēdamkarotes dzeltenās zeltgalvītes, pa 2 ēdamkarotēm kliņģerīšu ziedus, diļļu sēklas un helēniju ālantes saknes un 1 ēdamkaroti struteņu lakstu.

* Sajauc pa 4 ēdamkarotēm helēniju ālantes saknes, drudzeņu un piparmētras lakstus, 3 ēdamkarotes kalmes saknes, pa 2 ēdamkarotēm bērzu pumpurus, māteres lakstus, pieneņu un vārpatas saknes.
Novārījumu no visiem trim maisījumiem gatavo vienādi:

* 2 ēdamkarotes sasmalcinātā maisījuma aplej ar 1 litru auksta ūdens, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns slēgtā traukā, nakti nostādina, tad izkāš. Dienas laikā dzer pa pusglāzei pusstundu pirms ēšanas. Kurss – 4 mēneši. Pēc 2 nedēļu pārtraukuma izvēlas nākamo maisījumu un atkal lieto 4 mēnešus. Pēc tam analoģiski – trešo. Ir jāapbruņojas ar pacietību, jo ārstēšanās ir ilgstoša – uzlējumus vēlams lietot vismaz divus gadus.

Leave a Comment