Kā iekārtot ērtu un omulīgu mājokli? Galvenie principi, kas nemainās līdz ar modi

Nekur cilvēks nejūtas un neatpūšas tik labi kā mājās. Protams, ir svarīgi, lai mājās viņš justos labi un komfortabli. Te daudz kas atkarīgs no ģimenes locekļu gaumes un estētiskajiem priekšstatiem, taču jāņem vērā, ka jebkuri dekoratīvie elementi diezgan ātri iziet no modes.

Mitekļa ergonomika balstās uz daudz noturīgākiem principiem, tādiem kā telpu optimāls plānojums, lielums un proporcijas, logu un durvju izvietojums, galvenie mēbeļu izvietošanas principi utt. Tajā pašā laikā miteklim ir jāatspoguļo tā saimnieka individualitāte, pretējā gadījumā arī mājās cilvēks nejutīsies kā mājās.

Jebkuru istabu, kas apvieno vairākas funkcijas (piemēram, viesistaba, ēdamistaba un darba kabinets), nepieciešams sadalīt zonās. Tās veido, atbilstīgi izvietojot mēbeles, iekārtojot dažādu apgaismojumu, izmantojot vieglu starpsienu vai telpaugus. Guļamistaba ir telpa, kas svešām acīm netiek rādīta. Tai jāatšķiras ar krāsu (parasti pasteļu toņos), ne pārāk spožu, matētu apgaismojumu, nodalītu garderobes un tualetes zonu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment