Kā dabūt nost uzlīmes no jauniem traukiem vai galda piederumiem?

Jūs noteikti esat pamanījuši, ka, iegādājoties jaunus traukus vai virtuves piederumus, uz tiem virsū ir etiķetes, kuras parasti nemaz nav tik viegli dabūt nost. Līme, kas tiek izmantota šajās etiķetēs, ir tik spēcīga, ka to dabūt nost ir tīrais pārbaudījums. Ko šādā gadījumā darīt?

Mūsu redakcija iesaka vairākus paņēmienus, kā atbrīvoties no pielipušajām etiķetēm.

  1. Izmantojiet karstu, taču ne verdošu, ūdeni un trauku mazgājamo līdzekli. Ļaujiet traukiem 10 – 20 minūtes pamērcēties pirms mazgāšanas, jo tādā veidā uzlīmes nāks nost daudz efektīvāk. Pēc mērcēšanas ņemiet švammi, kurai ir abrazīvā virsma, lai ar tās palīdzību atbrīvotos no nevēlamās uzlīmes. Protams, ka jābūt uzmanīgiem, lai švammes abrazīvā virsma nesabojā pašus traukus.
  2. Vēl viens labs variants – acetons, eļļa vai spirts. Ja kāds no šiem līdzekļiem jums ir pa rokai, tad samitriniet ar to vates gabaliņu un pēcāk pašu uzlīmi. Jau pēc brītiņa varēsiet daudz vieglāk dabūt uzlīmi nost.
  3. Ja nevēlaties smērēt vai slapināt rokas, tad talkā nāks matu fēns. Līdzko jūs ar fēnu karsēsiet trauka virsmu, kur ir uzlīmēta uzlīme, tā spēs daudz vieglāk nonākt nost. Nesatraucieties, jo fēna karstais gaiss neradīs nekādu traucējumu jūsu traukiem.

Jums noderēja mūsu idejas? Tad noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Varbūt jums ir vēl labāki ieteikumi? Tad dalieties ar tiem komentāros!

Leave a Comment