Kā atpazīt viltus ziņas – EPALE aicina uz medijpratības vebināru

EPALE – Eiropas pieaugušo izglītības elektroniskā platforma – Latvijas nodaļa aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju uz medijpratības vebināru “Satura lamatas medijos, un kā no tām izvairīties” , kas notiks ceturtdien, 2018. gada 20. septembrī no plkst. 10.00 līdz 12.00.

Video semināra pirmajā daļā starptautiski atzīta mediju eksperte, žurnāliste un vairāku grāmatu autore Rita Ruduša runās par paņēmieniem, kas ļauj kritiski izvērtēt gan pašu mediju (laikrakstu, žurnālu, interneta portālu u.c.), gan to sniegto informāciju, raksturos pazīmes, kas uzrāda viltus ziņas, kā arī izklaidējoša rakstura saturu, kas tikai “uzdodas” par žurnālistiku.

Vebināra dalībnieki saņems saites uz resursiem internetā, kas piemēroti, gan izmantošanai mācību stundās, gan personiskās medijpratības tālākai izkopšanai.

Vebināra otrajā daļā Vidzemes Augstskolas docente un Baltijas Mediju izcilības centra projektu konsultante Solvita Denisa – Liepniece iepazīstinās ar “āķiem”, kurus viltus ziņu producētāji mēdz izmantot, lai ieintriģētu auditoriju (emocijas, tēli, vizuālie paņēmieni u.c.) un analizēs konkrētus nepatiesas informācijas piemērus

Video semināram “Satura lamatas medijos, un kā no tām izvairīties” jebkurš dalībnieks varēs pieslēgties, sekojot saitei http://www.leta.lv/onair/embed/b:izm/ , vai arī vērojot tiešraidi IZM mājaslapā www.izm.gov.lv un Facebook vietnē.

Vebinārs organizēts Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros

Leave a Comment