Kā atbrīvot polsterētās mēbeles no traipiem?

Mīkstās mēbeles ir ļoti ērts un labs interjera elements, taču mēdz gadīties dažādi, proti, mēbeles mēdz sasmērēties. Ko darīt, ja tā ir sanācis, un kā iztīrīt ieēdušos traipus?

Mīkstās auduma mēbeles no traipiem var atbrīvot, sajaucot ūdeni ar trauku mazgājamo līdzekli un izmantojot to traipu tiešai tīrīšanai. Ja ar šādu līdzekli nav gana, ņemiet talkā etiķi vai degvīnu, kas ļoti labi likvidēs traipus, turklāt pie viena palīdzēs atbrīvoties no nelāgas smakas, ja tāda pēc traipu rašanās ir iesēdusies. Pati lielākā kļūda, kuru ļoti daudzi no mums pieļauj – jebkurus speciālos mīksto mēbeļu tīrīšanas līdzekļus pa taisno pūš uz mēbelēm. Tā noteikti nevajadzētu darīt, jo ķīmija iesūcas pa taisno polsterējumā, kas var tikai pastiprināt traipu vai izpludināt to. Vislabāk samitrināt lupatiņu vai mīkstu švammi ar šo tīrīšanas līdzekli, un tikai tad ar to tīrīt netīro virsmu.

Jāņem vērā, ka traipus no vīna, kafijas, ievārījuma, kečupa, eļļas u.tml. pēc ilga laika būs ārkārtīgi grūti izmazgāt, tāpēc svarīgi jebkuru pleķi iztīrīt pēc iespējas ātrāk. Ja gadījumā jūsu iemīļoto un skaisto mēbeli vairs nu nekādi nav iespējams glābt no negantajiem pleķiem, nemetiet plinti krūmos! Apvelciet to ar jaunu audumu, uzšujiet pleķiem virsū dekoratīvos elementus (mežģīnes, iešuvuma vietas), vai arī apklājiet to ar kādu audumu, kaut vai pledu, gultas pārvalku – un mēbele spēs kalpot vēl kādu laiku!

Noteikti dalieties arī ar citiem!

Leave a Comment