Jogurta kēkss ar žāvētām melnajām plūmēm

Sastāvdaļas

 ● 1 glāze dzeramā jogurta ar garšu (kāda jums vislabāk patīk)
 ● 3 olas
 ● 2-3 ēdamkarotes cukura
 ● 1,5 glāzes miltu
 ● 40 g izkausēta sviesta
 ● 2 ēdamkarotes augu eļļas
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● šķipsniņa sāls
 ● 1 paciņa vaniļas cukura
 ● 100 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
 ● 100 g rozīņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsējiet līdz 180 grādu temperatūrai.
  2. Kēksa veidni ieziediet ar sviestu.
  3. Žāvētās plūmes un rozīnes aplejiet ar verdošu ūdeni, atstājiet uz kādām 5 minūtēm, tad ūdeni nolejiet nost, nosusiniet tos ar papīra dvieli.
  4. Nosusinātus liek bļodā un samaisa ar šķipsniņu miltu.
  5. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  6. Olu dzeltenumus, sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli, kamēr masa kļūst bāla, turpinot kult, pielej augu eļļu, izkausētu sviestu, pievieno jogurtu.
  7. Masu izmaisa, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, samaisa lai nav kunkuļu, pievieno melnās plūmes un rozīnes.
  8. Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās.
  9. Sakultos olu baltumus uzmanīgi samaisa ar mīklu, lej veidnē.
  10. Cep, kamēr kļūst zeltains, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  11. Gatavu kēksu atdzesējiet uz restītēm.
  12. Lai jums labi garšo!
Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru