Zobu griešana: ļoti neparasts veids pret zobu griešanu – joga

Zobu griešana

Zobu griešana nav viegla problēma! Ir ne mazums cilvēku, kas naktī miegā griež zobus. Uzskata, ka šī kaite piemīt aptuveni 80% pieaugušo, toties bērniem tā novērojama samērā reti.

Zobu griešanas rezultātā tiek noberzta zobu emalja, nereti bojātas keramikas protēzes. Par šo problēmu ir tradicionāliem risinājumiem vairāk vari lasīt ŠAJĀ rakstā!  Aptuveni piektajai daļai šīs neapzinātās košļāšanas kustības provocē žokļu muskuļu krampjus un galvassāpes.

 

Zobu griešana – cēloņi

Mediķiem pagaidām tā arī nav izdevies atminēt šīs savādās kaites cēloņus, tāpēc nav radīts neviens drošs pretlīdzeklis. Uzskata, ka atradināt cilvēku no zobu griešanas nav iespējams, jo tas notiek neapzināti miegā. Vienīgais, ko iesaka stomatologi, – izmantot speciālus, no ļoti mīkstas gumijas izgatavotus mutes ieliktnīšus, kas aizsargā zobu emalju.

Lasi arī: Zaļā tēja mutei un zobiem. Iedarbīgas dabas receptes

Pastāv hipotēze, ka pirms daudziem tūkstošiem gadu alu cilvēks miegā instinktīvi asinājis zobus, un mūsdienās cilvēks zobus griež it kā ģenētiskās atmiņas anomālijas rezultātā, bet šo anomāliju izprovocējot stress.

Toties indieši zobus naktīs negriež, kaut gan arī viņiem nepatikšanas un stress nav sveša lieta.

Lai uzzinātu, kādi ir šie jogas vingrojumi, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment