Jau pierādīts: šis notiks visās mājās, kur atrodas itkā nevainīgā alveja

Lūk, ko dara alveja: gastrīta ārstēšana, kā arī cīņa ar kuņģa slimībām, artrītu, saaukstēšanos un diabētu, nemaz nerunājot par brīnumaino ādas atjaunošanas un mitrināšanas efektu.

To lieto ginekoloģijā, zobu labošanai un pat pret matu izkrišanu. Bet šai “veselības krātuvei” ir negatīva puse: daži zinātnieki augam piedēvē kancerogēnu iedarbību.

Vārds “Aloe” apvieno augu ģints, kurā ir vairāk nekā 500 sugu. Visi no tiem ir sukulenti, kuru dzimtene ir Āfrika. Augam piedēvētās brīnumainās īpašības attiecas tikai uz vienu sugu – Alveju. Pēc ķīmiskā sastāva tā tuvākā radiniece ir Alvejas koks.

2011. gadā populārajā iknedēļas zinātniskajā žurnālā New Scientist tika publicēts sensacionāls raksts. Tās autori ir pētnieki no Nacionālās toksikoloģijas programmas, kuru pārrauga ASV Veselības departaments.

Divus gadus zinātnieki laboratorijas žurkām deva lielas alvejas devas, kā arī ūdeni, kas satur 1,5% augu ekstrakta. Eksperimenta beigās zarnās gan ļaundabīgi, gan labdabīgi jaunveidojumi bija 74% vīriešu un 39% eksperimentālo sieviešu. Žurkām, kurām tika dota barība bez piedevām, zinātnieki neatklāja patoloģijas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment