Ja tu katru dienu pietiekamā daudzumā uznemsi šo vitamīnu, tad tev vairs nekodīs odi!

Vasarā vairums no mums lielu daļa laika pavada brīvā dabā – gan parkā, gan pie baseina, gan vienkārši baudot aukstus dzērienus mājas pagalmā. Bet tas arī nozīmē, ka mums apkārt ir arvien vairāk kukaiņu, īpaši tie, kuri kož.

Lielākā daļa no mums sāk nedaudz nervozēt, kad sadzird tuvumā lidojam odus. Un tas ir saprotams, jo tie izplata daudz slimību, sākot no malārijas, beidzot ar Rietumu Nīlas drudzi, vai arī vēl nesen aktuālo Zika vīrusu. Protams, labākais veids, kā izvairīties no šīm slimībām, ir izvairīties no kodumiem.

Parasti šādos gadījumos izmanto kādu ķīmisku līdzekli pret kukaiņu kodumiem. Bet mēs jums piedāvāsim padomus, kas palīdzēt ne tikai īslaicīgi atbrīvoties no odiem, bet arī palīdzēs tev no tiem atbrīvoties teju pilnībā.

Ja tu neuzdrošinies pa visu ķermeni izsmidzināt odu atbaidīšanas repelentu, kas satur DEET, jo tam var būt nevēlamas blakusparādības, izmēģini šo alternatīvu: uzņem vairāk vitamīnu B1.

Vitamīns B1, citādi pazīstams kā tiamīns, ir dabīgs kukaiņu atbaidītājs. Neviens īsti nezina, kā tas darbojas. Zinātnieki tikko atklājuši, ka tiamīns maina cilvēku sviedru smaku, bet kukaiņi, kā zināms, dažādos veidos noteikti reaģē uz dažādiem ķermeņa aromātiem.

Lasi vēl: Piecas zodiaka zīmes, kuras, visticamākais, nomirs vientulībā

Odi var sajust cilvēka aromātu 27 metru attālumā, bet, ja tu lieto regulāri vitamīnu B1, tie nekad tev nepietuvosies.

Ieteicamā vitamīna deva ir 25-50 mg trīs reizes dienā. Tu vari lietot tabletes vai vienkārši ēst pārtikas produktus, kas bagāti ar vitamīnu B1, piemēram, pupiņas, kāpostus, saulespuķu sēklas, ziedkāpostus un brokoļus.

Ja tu vēlies pavadīt jau nākamo vasaru bez odu kodumiem, izmēģini vitamīnu B1.

COMMENTS

Leave a Comment