Ja skābes līmenis kuņģī pazemināts vai paaugstināts. Līdzekļi atšķiras!


Ārstējot gastrītu vai kuņģa čūlu, nedrīkst aizmirst, ka kuņģa sulas skābes līmenis mēdz būt atšķirīgs – gan paaugstināts, gan pazemināts. Tas nozīmē, ka katrā konkrētā gadījumā slimības ārstēšanai jāizvēlas atšķirīgi līdzekļi.

Ja kuņģa sulas skābes līmenis paaugstināts
* Sajauc piparmētras lakstus (2 daļas), kalnumētras lakstus (1 daļu), šaurlapu kazrozes lakstus (1 daļu), dumbrāju zaķpēdiņu lakstus (1 daļu) un salviju lapas (1 daļu). Līdzekli gatavo pēc aprēķina: ēdamkarote drogas uz glāzi ūdens.

Ūdeni uzkarsē līdz viršanai, ieber tajā augu maisījumu, nostādina, līdz uzlējums atdzisis, tad izkāš. Lieto 16 dienas pa 70 g trīs reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Pēc 3–4 dienu pārtraukuma 16 dienu kursu var atkārtot.

Ja vēlamais efekts netiek panākts, pēc  mēnešiem visu kursu var atkārtot vēlreiz. Nav liela nelaime, ja kāds no augiem maisījumā izpaliks, galvenais, lai sastāvā būtu piparmētras laksti.

Ja kuņģa sulas skābes līmenis pazemināts

* Sajauc ārstniecības kumelītes (1 daļu), parastos pelašķus (0,5 daļas), divšķautņu asinszāli (1 daļu), ceļteku lapas (1 daļu), cekuliņu saknes (1 daļu).

Uzlējumu gatavo un lieto tāpat kā iepriekšējā receptē. Arī šis sastāvs, ja tajā nebūs viena vai pat divu komponentu, savu iedarbību nezaudēs. Jāņem vērā, ka, lietojot uzlējumu ilgstoši (ilgāk par 32 dienām), lai izvairītos no paaugstinātas asinsreces un iespējamās trombozes attīstības, no sastāva jāizņem parastie pelašķi.

Leave a Comment