Ja neiedegsi sveci pie gultas, kur cilvēks miris vari sev nezinot piesaukt nelaimi guļot tajā

Šodien es izlasīju vēstījumu, ka nekādā gadījumā nedrīkst gulēt gultā, kurā kāds ir aizgājis aizsaulē. “Labāk gulēt uz mirušā kapa nekā viņa gultā!” – ar šādu frāzi sākas īss ieraksts sociālajā saziņas tīklā “Facebook”. Ļoti dīvaini, vai ne?

Tā vietnē “takprosto” retoriski vaicā pazīstama krievu blogere, veselības un medicīnas interesente Aleksandra Kilimčuka.

Viņa izskaidro, kāpēc no dažādiem aspektiem gulēšana aizgājēja guļvietā nav nekas briesmīgs, taču, pēc blogeres paustā, ir jāveic atbilstoši pasākumi, ja negribi piesaukt nelaimi.

Vai drīkst gulēt miruša cilvēka gultā

Ja esi piedzīvojis tuva cilvēka zaudējumu, tu noteikti sapratīsi mani, dārgo lasītāj. Ļoti labi atceros, kā mana māte pēc tēva nāves ilgu laiku gulēja viņa dīvānā.

Man šķiet, tas viņai palīdzēja pirmajos mēnešos tikt galā ar zaudējuma sāpēm. Vai tā nedrīkstēja rīkoties? Man acu priekšā parādījās mierīgi guļošas mātes tēls. Nācās kārtīgi izpētīt šo jautājumu, kas nelika man mieru.

Vispirms par medicīnisko aspektu. Ja cilvēks nenomira no kādas šausmīgas infekcijas slimības, šī parastais interjera priekšmets nerada nekādas briesmas. Atliek dezinficēt visas iespējamās virsmas ar spirtu, un guļvieta atkal ir gatava lietošanai.

Tu vari arī izmantot kvarca lampu, lai dezinficētu telpu un visus tajā esošos priekšmetus. Tas ir pareizais piegājiens, ja mirušā slimība tomēr bija saistīta ar vīrusu infekciju. Kvarca lampa tiek izmantota medicīnas iestādēs, tā izstaro ultravioletos starus, kas visu dezinficē!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment