Ja kaut reizi esat redzējuši arbūzā plaisas, tad nekavējoties izmetiet to ārā! Tas var nopietni kaitēt jūsu veselībai!

Tuvojoties vasaras sezonai, veikalu plauktos aizvien biežāk redzēsim gardos un sulīgos arbūzus. Taču, ir jāņem vērā, ka mūsdienās jābūt uzmanīgiem pat tad, kad pērkat visparastāko arbūzu.

 

Tas, ka arbūzs ir liels, ne vienmēr nozīmē, ka tas ir patiešām labs

 Arbūzi patīk visiem, jo tie spēj lieliski atvēsināt karstā vasaras dienā, tos iespējams ēst sagrieztus gan šķēlītēs, gan gabaliņos, turklāt no tiem mēdz taisīt arī lielos groziņus, kurus pilda ar citiem svaigiem augļiem. Lai gan arbūzu pieprasījums pieaug, tieši Ķīnā augošie arbūzi var nelabvēlīgi ietekmēt to patērētājus.

Lai palielinātu arbūzus, daudzi neidentificēti ķīniešu lauksaimnieki izmanto mēslojumus, kuru sastāvā ir hlorfenurons. Šī ķīmiskā viela spēj palielināt arbūza izmērus līdz pat 20%, turklāt to darot stipri ātrāk, kas savukārt šiem ražotājiem nes lielāku peļņu. Mēslojumu ražotāju kompānijas ir tās, kuras nodrošina šādus ķīmiskos līdzekļus.

Kad šie lauksaimnieki pamanīja, ka viņu arbūzi no augšanas tempiem sāka lūzt uz pusēm un pārauga savus izmērus, viņi saprata, ka šis ir viens no iepriekš jau brīdinātajiem blakusefektiem. Mainījās pat arbūza garša un tekstūra. Fermenti izraisīja balto sēklu rašanos, lai gan parasti arbūzos ir tikai un vienīgi tumši brūnas vai melnas sēklas.

Plaisas arbūzos līdzinājās sprādzienam no iekšienes. Lai gan ap pagājušā gadsimta beigām šos fermentus neuzskatīja par kaitīgiem, mūsdienās ir zināms, ka augšanas hormoni cilvēka organismam var kaitēt, nemaz nerunājot par paša arbūza sastāvu. Tolaik tika ziņots, ka šī ķīmiskā viela cilvēkiem kaitējumu nerada, precīzāk, neviens no iedzīvotājiem nemaz nezināja, ka tādi tika lietoti.

Neskaitot to, ka šādas ķīmiskās vielas atrodas arbūzos, pastāv risks, ka tās var nokļūt arī apkārtējā vidē, kur var radīt kaitējumu augsnei, florai un faunai, pēcāk atstājot kārtējās negatīvās sekas uz mūsu veselību.

Diemžēl Ķīnas valdība nedomā pārtraukt šāda veida produktu ražošanu, neskatoties uz negatīvajām sekām, kādas šie produkti var atstāt uz cilvēka veselību un apkārtējo vidi.

Tieši tādēļ, dārgie lasītāji, ja ievērojat, ka arbūzs ir nedabiski liels, tā saturā ir miltainas un bālas vietas, redzamas plaisas un baltas sēklas – tas nozīmē, ka šis auglis tika barots ar augšanas hormoniem. Izvēle ir jūsu rokās – pirkt vai nepirkt šādu produktu!

 

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment