Ja grūtniecības laikā rodas pigmentācijas plankumi, noder dabas līdzekļi


Ir sievietes, kurām grūtniecības laikā uz sejas parādās pigmentācijas plankumi, kas paliek arī pēc dzemdībām. Kāpēc tie rodas, un kā no tiem atbrīvoties?

Plankumu parādīšanās cēlonis var būt folijskābes trūkums organismā. Lai to papildinātu, uzturā akcents liekams uz dārzeņiem, salātiem, spinātiem, kāpostiem. Gan grūtniecības laikā, gan pēc dzemdībām krēmi pigmentācijas plankumu novēršanai jāizvēlas ļoti rūpīgi.

Daži no tiem var saturēt kaitīgas vielas, kas var nodarīt ļaunumu auglim vai ietekmēt piena kvalitāti. Taču pats labākais ir izmantot dabas līdzekļus, kam piemīt ādu balinošas īpašības.

Var, piemēram, izmantot svaigi spiestu gurķu, citronu, sīpolu, dzērveņu, sarkano jāņogu sulu vai pētersīļu novārījumu. To lietošanas metode ir šāda: katru vakaru seju apslauka ar kādā no minētajām sulām samitrinātu vates tamponu un ļauj ādai nožūt. Plankumus var apslaucīt arī ar 2–3% salicilskābes šķīdumu vai tualetes etiķi.

* Sarīvētu mārrutku aplej ar 8% etiķa šķīdumu, 2–3 dienas nostādina istabas temperatūrā, pēc tam izfiltrē un lieto plankumu apslaucīšanai.

Kosmētiskajos salonos plankumus balina ar īpaši piemeklētām maskām. Tiek izmantotas arī stimulējošas skābekļa procedūras – tā āda piesātinās ar skābekli un atbrīvojas no uzkrātajiem sārņiem. Šādas procedūras īpaši ieteicamas sievietēm, kas smēķē vai dzīvo ekoloģiski nelabvēlīgās vietās.

Dažādo metožu klāstā ir arī pavisam radikālas – piemēram, vairāku seansu laikā ar smalku smilšu strūklu noņem ādas virsējo kārtiņu. Taču pēdējā laikā pigmentācijas plankumu likvidēšanai visplašāk izmanto lāzera terapiju.

Leave a Comment