Izrādās, ka strādāt no mājām ir pat ļoti labi!

Ļoti daudzi domā, ka tie cilvēki, kas strādā no mājām, bieži mēdz slinkot, ļoti ātri novēršas un nekad neizdara to, kas viņiem būtu jāizdara. Patiesība ir pavisam cita!

Pārsteidzošs ir fakts, ka pavisam nesenā pētījumā atklāja – tie, kas strādā no mājām, ir daudz produktīvāki, jo nevēlas tikt aizvainoti par slinkošanu, kā arī viņi nekomunicē darba laikā ar kolēģiem, jo viņiem nav tāda iespēja.

Žurnālā «New Technology, Work and Employment» apkopotajā pētījumā minēts, ka tie, kuri strādā no mājām mēdz pat brīvprātīgi ņemt virsstundas, atšķirībā no tiem, kas strādā, piemēram, birojā.

Eksperti pamato, ka tas saistāms ar paša darbinieka laika plānošanu, turklāt laiks netiek lieki izšķiest, komunicējot ar kolēģiem. Starp citu, izrādās, ka attālinātiem jeb ārštata darbiniekiem ir daudz labāka darba ētika.

Mūsdienās darbs vairs nav saistāms tikai ar došanos uz reālu darba vietu. Pētījuma autors Alans Felsteds apgalvo, ka ļoti daudzi cilvēki mūsdienās strādā attālināti, turklāt viņu darba kvalitāte pieaug, jo viņi cenšas daudz aktīvāk pierādīt savu produktivitāti.

Saprotams, ka ir arī izņēmumi, jo ļoti daudzi cilvēki nespēj plānot savu laiku un neprot atšķirt darbu no personīgās dzīves, šādā veidā ieslīgstot galējībās.

Leave a Comment