Izplatītākās shēmas, pēc kurām zagļi apzog mājas

Pērnā gada nogalē jau tika ziņots, ka palielinās zagļu aktivitāte privātmāju un arī dzīvokļu apzagšanā. Iemesls tam nav skaidrs, taču skaidrs ir viens – viņiem ir noteiktas shēmas, pēc kurām tiek apzagti mājokļi.

Lai zaglis apzagtu mājvietu, tam nepieciešams, sākot ar 90 sekundēm, līdz pat 12 minūtēm. Kopumā var teikt, ka laiks, kuru viņi pavada mājoklī, nav pārāk ilgs.

Zagļi mēdz ilgstoši pētīt māju un novērot brīdi, kad tās saimnieki nav, lai izmantotu izdevību. Viens no ātrākajiem veidiem, kā noteikt to, cik vispār ilgi saimnieks nav bijis mājās, ir pēc pasta kastītes, proti, cik pilna tā ir un cik ilgi neviens tajā nav ielūkojies. Vēl metode – noliekot pie mājas durvīm paciņu, zīmīti, lapiņu durvju ailē – pētīt to, cik ilgi tā netiek aiztikta. Ja ilgi – zagļi izmanto izdevību.

Ieteikumi sava mājokļa pasargāšanai:

  • Nekad neatstājiet atvērtus aizkarus vai žalūzijas, lai zagļi nevar novērot, kas atrodas mājās.
  • Ja esat ilgāku laiku prom, palūdziet kaimiņiem izņemt jūsu pastu.
  • Ja mājās ilgāku laiku neviena nav, palūdziet kādu sev tuvu un pazīstamu cilvēku laiku pa laikam turp iegriezties, lai pārbaudītu, ka viss ir kārtībā.
  • Vienmēr pārliecinieties, vai santehniķis, elektrības skaitītāja datu vācējs vai kāds cits cilvēks, kas ieradies mājās “darba darīšanās” tiešām ir jūsu apkalpojošā uzņēmuma darbinieks.
  • Nekad neatstājiet atslēgas vai vērtīgas lietas vietā, kur tās ir viegli pamanāmas, piemēram, caur logu.
  • Vienmēr turiet kaut kur pierakstītus telefona, datoru un citu iekārtu sērijas numurus. Vērtīgākās mantas jāiezīmē ar UV marķieri. Tas var nedaudz palielināt iespēju atgriezt nozagtās mantas.
  • NEKAD nepublicējiet internetā savas sadzīves, iedzīves fotogrāfijas, dzīvesvietu, dārgas mantas utt., jo zagļi visaktīvāk darbojas internetā, izsekojot savus iespējamos upurus.
  • Suns ir viens no labākajiem sargiem jūsu mājā, neskaitot, protams, signalizāciju. Zagļi parasti baidās nevis no iespējas tikt sakostiem, bet gan no suņu radītā trokšņa, kas var piesaistīt uzmanību.

Sargājiet sevi un savus tuviniekus!

Avots: adme.ru

Leave a Comment