Iznācis apjomīgs pētījums par volejbola attīstību Latvijā

Apgāds “Jumava” izdevis apjomīgu pētījumu par volejbola attīstību Latvijā “Volejbols Latvijā. No saknēm līdz mūsdienām”, grāmatas autori ir Guntis Keisels, Dainis Āzens, Andris Kļaviņš, Juris Visockis. Izdevuma sastādītājs Guntis Keisels. Grāmatā apkopota informācija no šī sporta veida pirmsākumiem līdz pat mūsdienām, proti, 21. gadsimtam, – notikumiem, sacensībām, sportistiem, panākumiem un sasniegto. Grāmata izdota sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju.

“Volejs bija viegli pieejams sporta veids – vajadzēja tik spēlētājus un vienu bumbu. Ja vēl bija arī tīkls, tad jau pavisam glauni. Spēlēja parkos, pagalmos, uz ielām, pludmalē… Studenti pēc lekcijām brauca uz Mežaparku, kur bija paštaisītie laukumi ar īstiem tīkliem, un cīņas nenorima līdz vēlai naktij…”

“Spēlētāji bija uzkrājuši meistarību un pieredzi, kā arī noticējuši cits citam. Katrs bija savā vietā, katrs zināja savus pienākumus laukumā un zināja arī to, ka partneris nepievils. Komanda bija tā nobriedusi lielajam panākumam, ka “piemirsās” pat pārliekais respekts pret maskaviešiem, kas iepriekš bija traucējis svarīgākajās spēlēs parādīt labāko sniegumu. Tieši otrādi – tagad jau slavenie Maskavas lielmeistari apjuka un nolaida rokas.”

“Spēļu laikā skatītāju tribīnes vienmēr ir pilnas, un sociālajos tīklos komandas “Facebook” kontam seko apmēram 6000 interesentu. Stāsts ir uzrunājis, gaidām turpinājumu.”

Grāmatas “Volejbols Latvijā” prezentācija norisināsies 7. aprīlī plkst. 11:30 Olimpiskajā “Skonto” hallē.

Būs iespējams iegādāties grāmatu par īpašu prezentācijas cenu.

Leave a Comment