Izlasot šo, vairs nekad nemetīsiet ārā sarkano sīpolu mizas!

Sarkanajos sīpolos ir fito-barības vielas

Atšķirībā no parastā sīpola, sarkanajā ir daudz vairāk kvercetīna – bioflavonoīdi, kas veiksmīgi spēj atbrīvoties no brīvajiem radikāļiem organismā. Turklāt, kvercetīns lieliski noder arī vēža šūnu iznīcināšanā, kā arī samazina sēnīšu un baktēriju infekcijas un iekaisumus.

Daudzi pētījumi liecina, ka tie ļoti efektīvi novērš polipu veidošanos. Palīdzēja tiem, kas cīnījās pret psoriāzi un tika novērsta arī herpes vīrusa attīstība. Sarkanais sīpols arī samazina iespēju saslimt ar kuņģa vēzi.

Pētījumi norāda, ka dienā nepieciešams apēst tikai pusi sīpola, lai uz pusi samazinātu kuņģa vēža attīstības risku.

Kāds veselībai labums no sīpolu mizas?

Pētnieki no Krenfīldas Universitātes Lielbritānijā veica pētījumu, kurā atklājās, ka sarkano sīpolu mizas ir šķiedrvielām (galvenokārt, nešķīstošām) bagāts produkts, un tajās ir fenola savienojumi, kā kvercetīns un citi flavonoīdi. Šie pētījumi arī pierādīja, ka šķiedrvielas samazina sirds un asinsvadu, kā arī kuņģa un zarnu trakta slimības. Palīdz cīnīties arī ar cukura diabētu, resnās zarnas vēzi un aptaukošanos.

Kā pareizi lietot sīpola mizas, lai iegūtu labumu veselībai?

Lai iegūtu sīpolu mizas labvēlīgās īpašības, atliek zupā, ragū vai jebkurā citā ēdienā ielikt veselu sīpoulu ar visu mizu. Turklāt, zupa iegūs patīkamu brūnu nokrāsu.

Jums noderēja mūsu raksts? Dalieties ar to!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment