Ir zināms nāves iemesls bijušajam Latvijas iekšlietu ministram: ”Mēs jutām, ka nebūs labi”

Pagājušajā trešdienā mūžībā devās bijušais Latvijas iekšlietu ministrs, uzņēmējs, bijušais Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars. Kā vēstīts Edgara Orlova materiālā “Sieva: Viņš vienmēr bija tas stiprais plecs” izdevumā “Privātā Dzīve”, Dzintars un viņa sieva Silvija ar Covid-19 saslima abi reizē.

Silvija stāsta, ka abi saslima ar omikronu. Un, kad viss jau bija labi, abi bija veseli, Dzintaram pēkšņi kļuva sliktāk. Bija jāved uz slimnīcu.

“Kad aizveda, sākumā it kā vēl nekas, bet tad jau jutām, ka kļūst arvien sliktāk. Un trešdien viņš aizmiga,” pauž sieva. Viņa piebilst, ka ar omikronu saslimuši februāra vidū, ap Valentīndienu.

Jaundžeikars 1980. gadā absolvēja Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju, ziņo tautaruna.nra.lv

Lasi vēl: Merilina Kerro paziņo: 3 zodiaka zīmes marta beigās ievērojami papildinās savus maciņus

No 1991. līdz 1992.gadam viņš bija Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs. 2002.gadā viņš bija Latvijas Pirmās partijas (LPP) dibinātāju skaitā un kandidēja 8.Saeimas vēlēšanās. Viņš bija Ministru prezidenta biedra LPP līdera Aināra Šlesera padomnieks.

2003.gada decembrī, pēc tam, kad viņa partijas biedrs Arnolds Laksa nolika deputāta mandātu, Dzintars Jaundžeikars kļuva par 8. Saeimas deputātu. Savukārt 2005.gada 3.novembrī viņš stājās iekšlietu ministra amatā Aigara Kalvīša valdībā un šajā amatā bija līdz 2006.gada 7.novembrī, kad tika apstiprināta Kalvīša otrā valdība. Tajā pašā rudenī viņš kandidēja 9. Saeimas vēlēšanās no LPP un “Latvijas Ceļa” kopējā saraksta, bet netika ievēlēts. Drīz kļuva par Saeimas deputātu ar “mīksto mandātu” pēc tam, kad mandātu nolika Ivars Godmanis, kurš kļuva par ministru.

Savukārt 2013. gada 16. martā Dzintaru Jaundžeikaru ievēlēja par Latvijas Motosporta federācijas prezidentu.

COMMENTS

Leave a Comment