Ir zināms cilvēks, kurš apstiprināts Saeimā iekšlietu ministra amatā – nu, re kā!

Saeima šodien par iekšlietu ministru apstiprināja “Attīstībai/Par!” (AP) virzīto Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieku Kristapu Eklonu.

Eklons iepriekš pauda, ka ministra amatā iecerējis turpināt savas priekšgājējas Marijas Golubevas (AP) iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt arī savas iniciatīvas.

Viņš piekritis ieņemt ministra posteni vairāku, tostarp privātu iemeslu dēļ, kā arī valsts pievērstu lielāku uzmanību iekšējai drošībai. Regulāri komunicējot ar Ukrainas kolēģiem, Eklons vēl skaidrāk sapratis, cik liela nozīme ir iekšējai drošībai valsts noturības aspektā.

VUGD bijusi ļoti laba sadarbība ar iepriekšējo ministri un skaidra ceļa karte ar konkrētiem uzdevumiem, tomēr liela daļa to neesot pabeigti, piemēram, jaunu depo būvniecība. Tāpēc Eklona kā ministra prioritātes būs turpināt Golubevas iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt iniciatīvas vēl no savas puses, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Spēcīgs mags paziņo: 5 zodiaka zīmes, kurām gaidāma laimīga vasara

Eklons uzskata, ka nepieciešama vispārējās iekšējās drošības attīstība caur civilās aizsardzības stiprināšanu. Pirmdien, tiekoties ar premjeru Krišjāni Kariņu (V), viņš guvis pārliecību, ka arī premjers saskata nepilnības civilās aizsardzības sistēmā un ir gatavs šo jomu stiprināt.

Civilās aizsardzības sistēmā ir faktiski visas valsts un pašvaldību iestādes, un Eklons saredzot lielas nepilnības katra individuālā subjekta darbībā.

“Esam šim jautājumam pievērsuši nepietiekamu uzmanību, jo šobrīd jau ir zināmas krīzes atsevišķos jautājumos, un kopējā apdraudējuma fonā iezīmējas šīs nepilnības. Piemēram, arī Ukrainas bēgļu jautājumā sāk atspoguļoties iztrūkumi,” norādīja topošais ministrs.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment