Ir zināms cik meitenes ir izvarotas Ukrainā un cik no viņām ir stāvoklī: ”Jaunākā ir vien 14 gadus jauna”

Krievijas okupācijas laikā krievu karavīri kādā mājā Bučā sistemātiski izvaroja vismaz 25 meitenes un sievietes vecumā no 14 līdz 24 gadiem.

Deviņas no viņām ir stāvoklī, raidorganizācijai BBC apstiprināja Ukrainas cilvēktiesību ombuds Ludmila Denisova. No teritorijām, ko pametis Krievijas karaspēks, pienāk arvien vairāk liecību par smagiem seksuāliem noziegumiem, raksta tvnet.lv.

Lasi vēl: Viņi ēda no suņa katla un atstāja briesmīgu bardaku: video no mājas Irpiņā pēc krievu armijas atnākšanas

“Krievu karavīri viņām teica, ka izvaros viņas tik daudz, ka viņas vairs nekad negribēs seksuālas attiecības ne ar vienu vīrieti, lai viņām nedzimtu ukraiņu bērni,” sacīja Denisova.

Viņa stāsta, ka sievietes zvana uz palīdzības tālruņiem. Zvanītāju vidū bijusi 25 gadus veca sieviete, kuras 16 gadus vecā māsa tikusi izvarota uz ielas viņas acu priekšā.

Taču zvērību patieso apmēru ir grūti noteikt. “Pašlaik tas nav iespējams, jo ne visi grib stāstīt, kas ar viņiem noticis. Pagaidām vairums zvana, lai saņemtu psiholoģisko palīdzību, tāpēc mēs nevaram nevaram tos reģistrēt kā noziegumus, kamēr nav sniegtas liecības [policijā],” norāda Denisova.

Izvarotās sievietes dalās ar saviem bēdu stāstiem – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment