Ir lietas, kuras bērns iemācās tikai no tēva. Lūk, kas tās ir!

Tēva mīlestība ir neaizvietojama. Ir lietas, kuras bērns var saņemt tikai un vienīgi no tēva.

Sabiedrībā pašlaik pieņemts, ka mamma ir daudz tuvāka bērnam par tēvu. Lai gan psihoanalītiķi no šīs idejas jau sen atteikušies, sabiedrībā tā joprojām ir aktuāla. Turklāt šī ideja ir tik ļoti iesakņojusies, ka bērna dzimšanas brīdī un turpmākajā audzināšanā virsroku ņem mamma. Ja vēl mammas pēc tam naudu nes mājās, tad vispār dzīve ir izdevusies. Taču kāds no tā labums?

Pats bēdīgākais ir tas, ka ļoti bieži vīrieši ir tendēti tā arī uzskatīt. Īpaši jau tie vīrieši, kas auguši bez tēva, vai arī kuru acu priekšā bijis ļoti slikts vīrieša paraugs (un tādi ir ļoti daudz). Tēvu neesamība bērnu audzināšanā ir iesakņojusies tendence tēvu vidū. Tad ir daži tādi, kas cenšas būt citādi, reizēm pat pārlieku un nevietā. Un tas viss kopumā ir atmiņas par bērnību, savām personīgajām prasībām, sajūta, ka neesat vajadzīgi šajā procesā, kas uzjunda vīriešu vidū jautājumu “vai es spēšu būt labs tēvs?”

Sliktākais (un visbiežāk piedzīvotais) ir tas, ka, kļūstot par vecākiem, jūs domājat, ka nepieciešams sākt pelnīt vairāk, kas nozīmē, ka mazāk laika paliek jūsu ģimenei. Vērtīgi ir saprast, kas šis ekonomiskais faktors ir svarīgs jums un varbūt jūsu sievai, taču jūsu bērnam ne pavisam nav.

Lasi arī: Ar biezpienu pildīti aromātiskie rausīši – ģimene būs sajūsmā!

Bērni ir ļoti adaptīvi, tādēļ viņus var uzaudzināt teju jebkādā ekonomiskā situācijā. Protams, ka vecākiem vienmēr gribas savām atvasēm sniegt daudz vairāk, taču uzdodiet paši sev šādu jautājumu – vai jūs iemainītu savus vecākus kaut kādu drēbju dēļ? Domājams, ka nē. Tad kādēļ savam bērnam jūs vecāku vietā gribat iesmērēt kaut kādas lietas?

Lūk, pāris lietas, kuras nav iespējams iegādāties, taču tās var sniegt vīrieša mīlestība. Šīs visas ir ļoti vērtīgas lietas.

 

Šķir otru lapu, lai iepazītos ar sarakstu

COMMENTS

Leave a Comment