Interesants piedzīvojums mūzikas skolu audzēkņiem kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri

Šodien, 2.februārī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru ir uzaicinājis un noorganizējis braucienu 400 bērniem no mūzikas skolām visā Latvijā uz LNSO koncerta ” IMANTA KALNIŅA CETURTĀ UN SIMFONISKAIS DŽEZS” ģenerālmēģinājumu, kā arī pēc tam bērni tiks aizvesti ekskursijā uz Latvijas Kara muzeju.

Šādu iespēju bērniem no mūzikas skolām Latvijā LNSO Fonds piedāvā jau otro sezonu.

Pateicoties LNSO Fondam 2016./2017.g. sezonā vairāk nekā 1200 bērnu no dažādām Latvijas mūzikas skolām tika aicināti uz LNSO koncertu ģenerālmēģinājumiem baudīt izcilu mūziku. Jaunajiem mūziķiem bija iespēja apmeklēt vairākus ģenerālmēģinājumus – “Sezonas atklāšanas koncertu” ar Marisu Jansonu, “Fausta pazudināšanu” Vasilija Sinaiska vadībā, Georga Pelēča klavierkoncertu ar Vestarda Šimkus solo, kā arī LNSO Kinokoncertu. Šo pasākumu laikā Prezidenta kundze, orķestra patronese Iveta Vējone laipni izrādīja atjaunoto Rīgas pili, bērni varēja tikties ar izciliem mūziķiem, apmeklēt Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, “Rīgas Biržu” un laikmetīgās mākslas centru “kim?”.

LNSO Fonds dibināts ar mērķi radīt platformu kvalitatīvai sabiedrības iesaistei orķestra attīstībā. Lai gan Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ir labi funkcionējošs, pašpietiekams kolektīvs, sabiedriskā iniciatīva ir nepieciešama kā orķestra izaugsmes garants. Ar LNSO svētību aktivitātes, kas saistītas ar ārējā finansējuma piesaisti un mērķa ziedojumu administrēšanu, īsteno LNSO Fonds.

LNSO Fonda dibinātāji (alfabētiskā secībā): Ilze Aizsilniece, ģimenes ārste, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidente Ints Dālderis, mūziķis, politiķis Jānis Jenzis, vīna bāra “Garage” un “Viesmīlības skolas” līdzīpašnieks, konsultants, lektors Līga Līce, komunikācijas eksperte Artūrs Maskats, komponists, vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs Andris Poga, LNSO mākslinieciskais vadītājs Gunda Vaivode, muzikoloģe, LR3 “Klasika” direktore Kārlis Zembergs, SIA Omnicom Media Group izpilddirektors/ SIA OMD Latvia valdes loceklis.

Leave a Comment