Interesantie koržiki no skābā krējuma mīklas

Par koržikiem mēdz dēvēt pacietus saldas vai medus mīklas plāceņus, kuri parasti ir lielāki par cepumiem. To pagatavošana ir ļoti viegla un ātra, turklāt bērni par to ir sajūsmā.

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

● 2 olas
● 1/2 glāzes cukura
● 1/2 paciņas mīksta margarīna
● sāls, dzēsta soda, vanilīns
● 100 g skābā krējuma
● milti
Pagatavošana:
  1. Mīklu mīciet tik ilgi, līdz tā kļuvusi viendabīga un mīksta, bet nelīp pie rokām.
  2. Izrullējiet to ne pārāk plāni, izspiediet dažādas formiņas, pārkaisiet tos ar cukuru un lieciet cepeškrāsnī 180° C temperatūrā.
  3. Tos nedrīkst pārāk ilgi cept, lai tie nesakalst. Vienkārši jāpagaida, lai mazliet apbrūnē. Tas arī viss! Lai jums labi garšo!

Leave a Comment