Ingvera sakne. Lielisks līdzelis arī pret alerģiju un locītavu sāpēm

Ingvera sakne uzlabo asins cirkulāciju, paplašina asinsvadus, atvieglo sviedru izdalīšanos, ir teicams antitoksisks, sedatīvs, pretspazmu līdzeklis.

Pateicoties tā sastāvā esošajiem vairāk nekā desmit pretvīrusu komponentiem, ingvera sakne neļauj nonākt organismā infekcijām un ļoti ieteicama saaukstēšanās slimību ārstēšanai. Īpaši veselīga ir svaiga, nupat rīvēta sakne.

Pret smaguma sajūtu kuņģī, nelabumu, vemšanu, jūras slimību (vemšanas refleksu), meteorismu, hronisku enterītu, reimatiska izcelsmes tūsku dzer ingvera tēju: tējkaroti sasmalcinātas saknes aplej ar 2 glāzēm ūdens, vāra 40 minūtes, tad izkāš, saldina ar cukuru vai medu un dzer pēc ēšanas. Tēja arī uzlabo gremošanas procesus un gādā par labu elpu.

Lasi vēl: Ābols, ingvers un citrons – spēcīgs līdzeklis resnās zarnas detoksikācijai!

Pret pazeminātu asinsspiedienu: pus tējkaroti ingvera pulvera izšķīdina glāzē stipras un saldas tējas un dzer 3 reizes dienā pēc ēšanas. Kurss – viena nedēļa. Devu palielināt nedrīkst, pretējā gadījumā var pastiprināties sirds klapes.

Alerģijas gaitas atvieglošanai lieto svaigas saknes izvilkumu spirtā: vienu sakni sarīvē uz rīves, aplej ar litru 40% spirta, 20 dienas nostādina siltā vietā, tad izkāš, nostādina un atdala nogulsnējumus. Lieto pa tējkarotei uz glāzi ūdens 2 reizes dienā pēc ēšanas. Lietošanas laikā no ēdienkartes jāsvītro gaļa.

Atmiņas uzlabošanai un potences stiprināšanai: ingvera pulveri sajauc vienādās daļās ar medu un lieto pa pustējkarotei 2–3 reizes dienā pirms ēšanas, uzdzerot ūdeni.

Nākamajā lapā lasi pret kādām slimībām palīdz ingvers!

COMMENTS

Leave a Comment