Ievārījums “5 minūtes” – nekādas ilgstošas vārīšanas un visi vitamīni saglabāti

Ievārījumu iespējams pagatavot no jebkādām iemīļotākajām ogām, turklāt tā pagatavošana ir ātra, viegla un ievārījums saglabā visus vitamīnus.

Jūs arī gaidāt sezonas sākumu, kad tirgū parādās ogas? Es arī vienmēr ar nepacietību gaidu to mirkli, kad varēšu ne tikai baudīt svaigās ogas, bet arī ķerties klāt ievārījumu gatavošanai, lai iepriecinātu savas garšas kārpiņas arī ziemā. Tā kā ievārījuma pagatavošana bieži vien prasa ļoti daudz laika, mūsu redakcija šodien ir sagatavojusi lielisku recepti ātrajam ievārījumam.

Ātrais ievārījums

Jo mazāk tiek vārītas ogas, jo veselīgāks ir ievārījums, jo ogas paspēj saglabāt visas to veselīgās vielas un vitamīnus, turklāt saglabājot savu dabīgo garšu, formu un aromātu.

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1 kg iemīļotāko ogu
  • 1 kg cukura
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas (ja vārāt ievārījumu no ķiršiem, citrona sulu klāt nepievienot)

Pagatavošana:

  1. Gatavās ogas nomazgājiet, ja taisāt no ķiršiem, tad atbrīvojieties arī no kauliņiem. Apberiet ogas ar cukuru un ielieciet tās pa nakti ledusskapī.
  2. No rīta lieciet ogas uz nelielas uguns un, nemitīgi maisot, gaidiet, kamēr masa sāk vārīties. Pēc tam, kad ievārījums sācis vārīties, pielejiet klāt citrona sulu un vāriet vēl 5 minūtes.
  3. Ievārījumu vēl karstu lejiet sterilizētās burkās un aizveriet ciet. Es, kamēr ievārījums vārās, burkām vākus novāru, bet pašas burkas sterilizēju mikroviļņu krāsnī.
  4. Aiztaisītās ievārījumu burciņas lieciet kājām gaisā un ietiniet tās pāris stundas siltumā, kamēr pilnībā atdzisušas.

Aptuvenais gatavā produkta daudzums atkarīgs no izmantotajām ogām: no avenēm, zemenēm un jāņogām tiek iegūts 1 l, bet no ķiršiem aptuveni 1,6 l (tādēļ, ka ķiršos ir daudz vairāk ūdens). Šādi pagatavotie ievārījumi lieliski uzglabājas arī pilsētās dzīvokļos, tos pat nav jāglabā obligāti ledusskapī, pietiek vien ar tumšu un vēsu vietu.

Avots: damy.club

Leave a Comment