Ieteikums brīvdienām: baudi smaržīgu mājas SPA

Auksts un ass vējš, drēgnums, sausais gaiss iekštelpās apkures dēļ, gaisa temperatūras svārstības, biezs vai sintētisks apģērbs un apavi, kas neļauj ādai elpot – tas viss ādai jāpiedzīvo gada aukstajos mēnešos. Tieši tādēļ šajā laikā mūsu ķermenim nepieciešama papildu kopšana – attīrīšana, mitrināšana, barošana un maiga aizsardzība pret mainīgajiem apstākļiem.

Par dažādiem vienkāršiem, mājas apstākļos veicamiem ķermeņa kopšanas rituāliem stāsta “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

“Ziemas mēneši mūsu ķermeņa ādai ir īstens pārbaudījums. Mainīgo laikapstākļu dēļ kā sievietes, tā vīrieši nereti sūdzas par ādas sausumu, jutīgumu un kairinošu sajūtu. Tā kā āda ir vislielākais ķermeņa orgāns, kas pilda svarīgas funkcijas, īpašas rūpes jāvelta tās kopšanai – sākot no sejas ādas līdz pat pēdām,” norāda Ieva Zvagule.

Dabiska izvēle – augu eļļas
Farmaceite skaidro, ka augu eļļas ir īstens superprodukts: “Iesūcoties ādā, tās palīdz veidot dabisku aizsargslāni, kas aiztur ādā mitrumu, tādējādi neļaujot tam izgarot no ādas virsmas. Visas dabiskās eļļas satur daudz nepiesātināto taukskābju, E vitamīnu, kam piemīt antioksidanta iedarbība, arī citus taukos un ūdenī šķīstošos vitamīnus, kas labvēlīgi ietekmē ādas funkcijas. Vērtīgo vielu proporcijas katrā eļļā ir atšķirīgas, bet ikviena no tām kopj, baro un ietauko ādu, sargā no mikrobiem, mazina iekaisumu un apsārtumu. Izvēles iespējas ir plašas – kokosriekstu, avokado, mandeļu, argāna, naktssveces un dažādas citas eļļas! Ja ir grūti atrast sev piemērotāko, farmaceits priecāsies palīdzēt!”

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment