Ieteikumi, kā sagatavot savu automašīnu gadalaiku maiņai un justies droši uz ceļa

Rudens lapas aizvien vairāk rotā ielas nevis kokus, tā liecinot par drīzu ziemas atnākšanu. Temperatūrai pazeminoties zem nulles, ir jāparūpējas ne tikai par siltu garderobi, bet arī par savu spēkratu un vadīšanas prasmē, jo rudens un ziemas sezona ir visizaicinošākais gadalaiks pat pieredzējušiem autovadītājiem.

“Ja pats autovadītājs nejūtas gana droši, lai pārbaudītu savu spēkratu, to var veikt licencētu auto dīleru servisos. Zinoši speciālisti ne tikai pārbaudīs bremzes, akumulatoru, apgaismojumu, vējstikla tīrītājus, apsildi un riepas, bet arī dzesēšanas šķidruma, antifrīza un eļļas līmeni,” stāsta “Inchcape Motors Latvia” BMW grupas pēcpārdošanas nodaļas vadītājs Leonīds Pavlovs.

Kad automašīnas tehniskais stāvoklis ir gatavs Latvijas mainīgajiem laikapstākļiem rudenī un ziemā, būtiski ir atsvaidzināt arī savas zināšanas par drošu braukšanu.

“Bez praktiskām iemaņām ir ļoti grūti savaldīt savu spēkratu bīstamos apstākļos. Drošas braukšanas teoriju un praktiskās iemaņas var apgūt dažādos kursos. Braukšanas konsultācijas pieejamas gan bez maksas, gan arī par demokrātiskām cenām. Apmācību kursus var iziet CSDD organizētajos pasākumos, “DBS Autoskolā” vai “333” trasē,” iesaka autosportists Haralds Šlēgelmilhs.

“Inchcape Motors Latvia” kopā ar autosportistu Haraldu Šlēgelmilhu ir apkopojuši noderīgus ieteikumus par automašīnas tehnisko apkopi un drošu braukšanu.

Izvēlies atbilstošas kvalitātes ziemas riepas

Atbilstoši likumam Latvijā auto ar ziemas riepām jābūt aprīkotam no 1.decembra līdz 1.martam. Tomēr izvērtējiet laikapstākļus, reizēm ir vērts parūpēties par ziemas riepām jau laikus. Savlaicīga riepu nomaiņa ļaus izvairīties arī no garajām rindām auto servisos. Protektoru dziļumam Latvijā ziemas laikā jābūt vismaz 4 mm, tādēļ vismaz reizi mēnesī būtu vērts pārbaudīt riepu nodilumu.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment