Iemesls, kādēļ jums nekad nevajadzētu ļaut savam sunim jūs laizīt!

Suņu siekalas

Kā jau minējām, suņi savu patiku pret cilvēkiem parasti izrāda laizoties. Daudzi domā, ka suņa siekalas spēj dziedēt, taču tas ir mīts.

Suņiem ir ārkārtīgi laba oža, līdz ar to tie parasti seko līdzi visam, kas ož vai smaržo. Tieši tādēļ suņi bāž savus degunus miskastē, atkritumos, kā arī laiza paši savu vai cilvēku ķermeni.

Suņa imunitāte ir pilnīgi atšķirīga no cilvēka imunitātes. Tieši tādēļ suņi ir daudz izturīgāki pret dažādām baktērijām.

Lai gan viņi parasti nonāk kontaktā ar visdažādākajām infekcijas slimībām, viņi parasti nesaslimst. Taču tajā pašā laikā šīs infekcijas slimības caur siekalām var nokļūt jūsu organismā, un jums cīnīties ar šīm slimībām būs daudz grūtāk. Tādā veidā jūs varat iegūt daudz un dažādas slimības, un tas viss tādēļ, ka jūsu četrkājainais draugs būs nolaizījis jūsu seju.

Arī daudzas parazītiskas baktērijas var nokļūt jūsu organismā

Capnocytophaga canimorsus – visparastākās baktērijas, kuras dzīvo suņa organismā. Līdzko šīs baktērijas nokļūst cilvēka organismā, tās var attīstīties, izraisot sepsi, meningītu vai pat gangrēnu.

Ēdes – ādas sēnīšu infekcijas, kuras arī izplata mūsu mājdzīvnieki. Jūs varat no tā atbrīvoties, izmantojot ķiploku vai kokosriekstu ūdeni.

Pasteurella – vēl viena baktērija, kuru iespējams atrast suņa organismā. Reizēm šī baktērija attīstās locītavās, kaulos vai limfmezglos, kā arī mēdz parādīties asinīs, urīna izvadu sistēmā, acu infekcijās un pat meningīts.

Viss nav tik slikti, kā izklausās

Neskaitot visas negatīvās sekas un trūkumus, kāds pētījums, kas tika veikts Arizonas Universitātes Medicīnas koledžā, liecina, ka suņa siekalas var palīdzēt cīņā pret alerģiju un astmu.

Turklāt suņa siekalas sastāv no probiotiskiem savienojumiem, kas uzlabo cilvēka imunitāti.

Būtība ir tajā, ka jums nevajadzētu ļaut savam mīlulim laizīt rētu vai pušumu, kas ir lieliska vieta infekcijas slimībām un to attīstībai. Tāpat vajadzētu izvairīties no tieša kontakta ar suņa siekalām mutes rajonā.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment