Iedzīvotāji aicināti bez maksas pārbaudīt dzimumzīmes un plaušu veselību

Lai vērstu uzmanību uz ādas un plaušu veselību, 29. septembrī Ģimenes veselības dienas ietvaros Liepājas Olimpiskajā centrā iedzīvotājiem bez maksas tiks dota iespēja pārbaudīt aizdomīgas dzimumzīmes un plaušu veselības stāvokli ar spirogrāfu.

Minētās pārbaudes notiks no plkst. 12.00 līdz 15.00. Interesentus uzklausīs, apskatīs un pārbaudīs dermatoloģe Nataļja Jociene un pulmonologs Mārcis Kristons.

Plaušu pārbaude ar spirogrāfu ir viens no vienkāršākajiem elpceļu veselības testiem. Tas palīdz atklāt dažādas plaušu slimības – bronhiālo astmu, hronisku obstruktīvu plaušu slimību u.c. Pārbaudes laikā vairākas reizes dziļi jāieelpo un jāizelpo viss gaiss no plaušām spirogrāfijas ierīcē – spirogrāfā. Rezultātus un to atbilstību normai nosaka ārsts.

Svarīgs labas veselības priekšnoteikums ir arī ādas veidojumu pārbaudes. Melanoma jeb ādas vēzis kļūst arvien izplatītāks, taču, atpazīts un “noķerts” pirmajās stadijās, tas var tikt veiksmīgi ārstēts.

Visas aktivitātes pasākuma laikā ir bezmaksas.

Iepriekš ziņots, ka 29. septembrī no pl. 11.00 Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies Ģimenes veselības diena, kuras mērķis ir veicināt ģimeņu kopābūšanu un aktualizēt ģimenes veselības veicināšanas tēmu.

Visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt dažādas izglītojošas lekcijas un nodarbības, kā arī aizraujošas stafetes visai ģimenei. Šī ir iespēja bez maksas pavadīt aktīvu dienu kopā ar visu ģimeni un iegūt jaunas zināšanas. Reģistrēšanās dalībai pasākumā sākot no pulksten 11.00, Ģimenes veselības dienas atklāšana: 11.45, bet aktivitāšu sākums – 12.00.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Leave a Comment