Gards pīlādžogu sīrups

Ja arī jums garšo pīlādži, tad šī sīrupa recepte lieki noderēs aukstajam gadalaikam. Šādu pīlādžu sīrupu var lietot pie tējas, saaukstēšanās laikā, dažādu saldo ēdienu, desertu un atspirdzinošu dzērienu pagatavošanā. Īsāk sakot – šī sīrupa pielietojums ir ārkārtīgi plašs!

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • pīlādži
  • 600-700 g cukura
  • apmēram 1 l pīlādžu sulas

Pagatavošana:

  1. Pīlādžogas ievāciet pilnīgi gatavas, jo tad tās saturēs visvairāk sulas.
  2. Pīlādžu ogas atbrīvojiet no kātiem, noskalojiet vairākos ūdeņos, pēc tam blanšējiet verdošā ūdenī un izspiediet augļu spiedē.
  3. Iegūto biezeni nepieciešams pēcāk lēnām sildīt.
  4. Virs sulas veidosies biezumi, kurus ar karoti būs jānoņem nost.
  5. Sulu izkāsiet caur divkāršu marli, salejiet katlā, pieberiet klāt cukuru un vāriet 5 – 6 minūtes, pēcāk nosmeļot putas.
  6. Karstu sīrupu pildiet sterilizētos traukos un kārtīgi noslēdziet tos ciet.

Pats labākais ir tas, ka pīlādžu sīrups ļoti labi uzglabājas, tādēļ jūs to varēsiet baudīt vēl ilgi pēc tam.

Avots

Leave a Comment