Gardi un veselīgi burgeri pašu spēkiem – idejas gan gaļēdājiem, gan vegāniem

Vegāniskais turku zirņu burgers ar pesto mērci

Gatavošanas laiks: 45 -60 minūtes

Sastāvdaļas

Turku zirņu kotletei

600 g konservētu, nosusinātu turku zirņu,

1 neliels, smalki sakapāts sarkanais sīpols

1 ķiploka daiviņa

2 ēdamk. sakapātu, saulē kaltētu tomātu

1 ēdamk. sakapātu pētersīļu

2 ēdamk. olīveļļas

60 g mandeļu

sāls, pipari

Baltajai mērcei

100 g Indijas riekstu

100 g karsta ūdens

1 ēdamk. citrona sulas

1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa

2 ēdamk. sausā rauga

Sāls, pipari pēc garšas

Kotletes un baltās mērces pagatavošana

Kotletei visas sastāvdaļas, izņemot mandeles un olīveļļu, sasmalcini virtuves kombainā. Beigās pievieno mandeles un darbini kombainu, līdz masai ir viendabīga konsistence. Pārliec masu traukā un ievieto ledusskapī uz ~20 min – tā kotletes būs vieglāk izveidot. Sagatavo 4 kotletes, liec tās pannā uz cepampapīra, apslaki ar olīveļļu un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī ~20 min.

Baltās mērces pagatavošanai visas sastāvdaļas blendē ~3-5 min līdz viendabīgai konsistencei.

Visas pārējās burgera sastāvdaļas, kartupeļu, pesto gatavošanas un burgera veidošanas gaita ir tāda pati, kā tītara burgeram.

Leave a Comment