Gardais ķirbju un ābolu biezenis

Biezenis, kuru varat gatavot gan sev, gan bērniem. Tā maigā tekstūra un interesantā garša aizrauj, turklāt tas ir ļoti veselīgs!

Sastāvdaļas:

  • 500 g ābolu biezeņa
  • 400 g ķirbju biezeņa
  • 300 g cukura

Pagatavošana:

  1. No sākuma nepieciešams no dzeltenajiem ķirbjiem pagatavot biezeni.
  2. Ķirbi attīriet no mizas, sēklām un mīkstajām daļiņām, sagrieziet mazos gabaliņos, lieciet katliņā, pielejiet mazliet ūdeni un sautējiet mīkstus.
  3. Vēl karstu masu izberziet caur sietiņu.
  4. Iegūto biezeni nedaudz pavāriet.
  5. Tagad būs nepieciešams pagatavot ābolu biezeni.
  6. Ābolus nomizojiet, atbrīvojiet no sēkliņām, sagrieziet, pēcāk izsautējiet un izberziet caur sietu.
  7. Ābolu masu lieciet katlā un lēni vāriet, paralēli maisot.
  8. Gatavais biezenis būs līdzīgs biezam krējumam.
  9. Tad ķirbju biezenim pievienojiet klāt ābolu biezeni un norādīto daudzumu cukura.
  10. Vāriet vēl 10 minūtes, karstus sapildiet izkarsētās burkās, uzlieciet metāla vāciņu un pasterizējiet 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, bet trīs litru burkas – 25 vismaz minūtes.
  11. Pēc pasterizēšanas aizvākojiet un atdzesējiet.
  12. Tas arī viss! Lai labi garšo!

Leave a Comment