Fizioterapeite: kā izvēlēties un pareizi nēsāt skolas somu

Ergonomisko somu triumfs

Kā novērojis 220.lv izpilddirektors Raimondas Žilēnas, pircēji apzinās, cik liela nozīme ir bērna skolas somai, tieši tāpēc ergonomisko mugursomu pārdošanas apjomi pieaug. Sekojot līdzi šai tendencei, sortiments tiek papildināts atbilstoši augstajam pieprasījumam. “Pašlaik mums ir pieejami vairāk nekā pus tūkstotis mugursomu modeļu un tas ir divas reizes vairāk nekā pirms diviem gadiem. Pircēji šogad uzrādījuši lielāku intensitāti, un pārdošanas apjomi sāka augt jau jūnija sākumā. Šobrīd, esam secinājuši, ka vidējā groziņa summa, interneta veikala 220.lv pircēju vidū, kuri jau ir iegādājušies mugursomas, ir 20-30 eiro.”

Tendenci apstiprina arī fizioterapeite Sintija Priede, kura atzīst ergonomisko somu labās īpašības. “Tā kā skolēna stāja un ķermenis nostiprinās ap 12/13 gadu vecumu, tad līdz brīdim, kad tiek sasniegts šis vecums, būtu ļoti svarīgi pievērst uzmanību somas pielietojumam un ķermeņa nostiprināšanai, jo ergonomiski pareizas noslodzes soma un trenēta ķermeņa muskulatūra pasargās no faktoriem, kas negatīvi ietekmē muguras stāvokli.”

Modernas mugursomas, kas nekaitē veselībai

Bērniem mugursoma ir ļoti svarīga, jo nereti tā var izrādīties par ietekmējošo faktoru, kas pastiprina vēlmi doties uz skolu. Somu redz visi, tāpēc veids kā bērns paspilgtina savu ārieni ir tā personību raksturojošs somas dizains. Tās var būt somas, kas izceļas ar spilgtu dizainu un inovatīviem risinājumiem, jo tehnoloģijas turpina diktēt modi. Viens no šādiem risinājumiem ir CoolPack led somas – mugursomas, kurām ir uzlādējams akumulators ar 3-4 stundu noturību.

Vēl kādu neordināru risinājumu piedāvā MadPax. Somas, kas ir ne vien iecienītas bērnu vidū, bet arī pieaugušo, jo tiek lietotas kā modes aksesuārs, kas piešķirs neaizmirstamu efektu kopējam izskatam. Arī pēc pieciem un desmit gadiem šīs somas pievērsīs apkārtējo uzmanību. Turklāt, somām ir iestrādāti krūšu kaula stiprinājumi un muguras daļa ir pilnībā ventilējama un ortopēdiska, kas nodrošina īpašu komfortu somas nēsātajam.

Leave a Comment