Fitoreceptes pret vēnu varikozi. Labam rezultātam lieto laicīgi un regulāri!


Kad uz kājām parādījušās asinsvadu tīklojums, visticamāk, sevi pieteikusi vēnu varikoze.

Novērst to var mēģināt arī ar tautas līdzekļiem, ja vien to dara savlaicīgi vai arī papildus tradicionālajai terapijai.

Lūk, pāris labas receptes!

* Sajauc pa 1 ēdamkarotei dadža lapas, asinszāles, vīgriezes, trejdaivu sunīša un vībotnes lakstus, āboliņa ziedus un krāšņās vēlziedes lapas. Trīs ēdamkarotes žāvētā sasmalcinātā maisījuma aplej ar pusglāzi verdoša ūdens, 5 minūtes, nepārtraukti maisot, vāra uz lēnas uguns, tad atdzesē un izkāš. Ņem pa 2 ēdamkarotēm izkausētus iekštaukus (vai sviestu) un augu eļļu, sajauc ar novārījumu, atdzesē un pārliek cieši aizveramā tumša stikla trauciņā. Ziedi biezā kārtā uzziež problemātiskajām vietām, pārklāj ar divkārt salocītu marli, polietilēna plēvi un viegli apsaitē. Apsēju maina 3 reizes dienā. Ziedi uzglabā ledusskapī ne ilgāk par gadu.

* Ņem pa 1 ēdamkarotei kalmes saknes, bērza pumpurus, ārstniecības amoliņa, māteres, trejdaivu sunīša un mazā mārsila lakstus, deviņvīru spēka ziedus un māllēpes lapas. Četras ēdamkarotes žāvētā sasmalcinātā maisījuma aplej ar 1 litru verdoša ūdens, 40 minūtes karsē ūdens peldē, 4 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

* Svaigi sasmalcinātas vībotnes lapas (var arī žāvētas) attiecībā 1:1 sajauc ar rūgušpienu, maisījumu uzziež marles salvetei un pieliek problemātiskajām vietām. Virsū uzklāj komprešpapīru vai polietilēna plēvi. Ar kompresi jāpaguļ 30 minūtes, paliekot zem kājām spilvenu.

Ja mēneša laikā jaušamas pozitīvas izmaiņas (un to apstiprina arī ārsts), operēt vēnas nevajadzēs. Visas šīs receptes lieto, līdz stāvoklis uzlabojies.

Leave a Comment