Farmaceite: ādas kopšana rudenī ir tikpat svarīga kā vasarā


Saule un vasaras periods ir īsts pārbaudījums mūsu ādas izskatam, labsajūtai un veselībai. Turklāt, lai arī vasara pamazām, tomēr neizbēgami dodas prom, saule ir paspējusi atstāt iespaidu uz mūsu ādu un šobrīd, kad spožos starus nomaina vēsāks un vējainais laiks, ir īstais brīdis, lai pārskatītu savu ikdienas ādas kopšanas rituālus. Padomos par ādas kopšanu rudenī dalās BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Īstais laiks pārskatīt kosmētikas plauktiņu

Farmaceite uzsver – svarīga ir ādas mitrināšana un aizsardzība, jo arī rudenī saule ir pietiekami aktīva. Ja plānojat saulainā dienā ilgstoši uzturēties ārpus telpām, ir būtiski izvēlēties ādas kopšanas līdzekļus ar papildu aizsardzību. Turklāt šobrīd jāsāk domāt arī par citiem ārējās vides nelabvēlīgajiem ietekmes faktoriem, piemēram, vēju un straujām gaisa temperatūras izmaiņām. Vienlaikus, pasliktinoties laikapstākļiem, daudz vairāk laika sākam pavadīt iekštelpās, kas īpaši iespaidu atstāj tieši uz sausu un jutīgu ādu. Tādēļ tagad ir īstais laiks izrevidēt savu kosmētikas plauktiņu un vasaras kosmētikas līdzekļus nomainīt pret laikapstākļiem atbilstošākiem.

Katram vecumam – sava kopšana

Lai arī bieži vien pastāv uzskats, ka par ādas kopšanu sākam aktīvāk domāt vien pēc 30, šis priekšstats ir maldinošs. Ādas kopšana ir svarīga jebkurā vecumā, taču jāņem vērā – jo veselāku ādu uzturam jau jaunībā, jo labāk tā izskatīsies un jutīsies arī nobriedušā vecumā. Ādas veselības problēmas parasti sāk saasināties jau pusaudžu vecumā, sākoties organisma hormonālajām pārmaiņām. Šajā periodā ādai bieži vien nākas pārdzīvot daudz pārbaudījumu – akne un tās radītais iekaisums var atstāt paliekošas rētas un iespaidu uz ādas veselību kopumā. Tādēļ tas, kā šajā pārejas posmā kopjam savu ādu, atstāj ilgstošu iespaidu uz mūsu ādas skaistumu un veselību vēlāk, visa mūža garumā.

Raksta turpinājums – nākamajā lapā!

Leave a Comment