«Facebook» koncerns varētu mainīt nosaukumu – uz kādu?

Informācijas tehnoloģiju un sociālo mediju uzņēmums “Facebook” drīzumā varētu mainīt nosaukumu, kas uzņēmumam palīdzētu atbrīvoties no sliktās reputācijas, ar ko tā nosaukums saistās pēdējā laikā.

Interneta medijs “Verge” ziņo, ka lēmums par nosaukuma maiņu varētu tikt izziņots jau nākamnedēļ. Kā viens no jaunā nosaukuma variantiem varētu būt “Horizon”.

“Facebook” koncerna galvenā sastāvdaļa ir sociālais tīkls “Facebook”, kas, visticamāk, saglabās līdzšinējo nosaukumu. “Facebook” koncernā ietilpst vēl virkne pakalpojumu, piemēram, “Instagram” un “WhatsApp”, raksta lsm.lv

Lasi vēl: Traģēdija Jelgavā: gājuši bojā divi brāļi

“Facebook” koncerna jaunā struktūra būtu līdzīga tai, ko izveidojis cits IT tehnoloģiju milzis “Google”, kuram piederošie uzņēmumi ir apvienoti koncernā ar nosaukumu “Alphabet”. Šīs pārmaiņas “Google” veica 2015. gadā, jo gribēja uzsvēr, ka “Google” nav tikai interneta meklētājs, uzņēmuma paspārnē darbojas arī virkne citu uzņēmumu.

“Facebook” savu nākotni saista ar jauno “metaversa” vidi, kas apvienotu sociālo tīklu un virtuālās realitātes iespējas. Metaversā būs iespēja virtuāli kontaktēties ar citiem cilvēkiem, līdzīgi kā šobrīd cilvēki var vienlaikus spēlēt videospēli vienotā platformā.

Pašlaik cilvēki patērē “Facebook”, “Instagram” un “WhatsApp” saturu pastarpināti, bet metaversa vidē viņiem būtu iespēja pašiem iegremdēties šajā saturā, piemēram, sarīkot virtuālu darba sapulci vai tikšanos ar draugiem.

“Facebook” nesen paziņoja, ka Eiropā pieņems darbā 10 000 darbinieku, lai strādātu pie metaversa vides attīstīšanas.

Leave a Comment