Ezerkrastā izveidots jauns bērnu rotaļu laukums

Turpinot bērnu rotaļu laukumu izveidi pilsētas mikrorajonos, 7. maijā ekspluatācijā nodots rotaļu laukums Ezerkrastā, Eduarda Tisē ielā 57. Akcentējot tā atrašanās vietu un apkārtējo vidi, laukums veidots ezera tematikā.

Rotaļu laukums iekārtots vairākās zonās, kas organiski pāriet no vienas zonas nākamajā. Laukumā ir šūpoļu zona, kurā kustīgie elementi un grozs sasaucas ar sajūtam, kādas rada viļņi. Kāpelēšanas zonā izvietota alpīnisma siena un tīkli. Rotaļu zonā esošā vairāku platformu iekārta bērniem dos iespēju pārvarēt šķēršļus, slīdot un rāpjoties. Sporta zona paredzēta gan bērniem, gan pieaugušajiem un tā ir atdalīta no šūpoļu zonas ar dekoratīvām virvēm balstos, uz kurām var sēdēt un šūpoties.

Rotaļu laukumu uzstādīja SIA “Fixman”, pamatojoties uz 2018. gadā veikto iepirkumu. Laukuma kopējās izmaksas ir 60 161,22 eiro.

Pilsētā tagad ir izveidoti piecpadsmit bērnu rotaļu laukumi, plānota vēl trīs izbūve. Visus pilsētā esošos un plānotos laukumus var apskatīt vienkopus: www.liepaja.lv/dokumenti/bernu-rotalu-laukumi-liepaja/

Šis ir otrais bērnu rotaļu laukums, kas izveidots Liepājas pilsētas domes 2017. gada oktobrī apstiprinātās bērnu rotaļu laukumu izveides programmas ietvaros. Programma paredz, ka piecu gadu laikā piecos dažādos mikrorajonos jāizveido bērnu rotaļu laukumi.

2018. gadā jau uzstādīts laukums Krūmu un Mežu ielas iekškvartālā. Vēl plānota trīs laukumu izveide: 2020. gadā tiks uzstādīts rotaļu laukums Lāčplēša dārzā, 2021. gadā – Aisteres ielā 1 un 2022. gadā – Vērgales ielā 3. Laukumi tiks finansēti no pašvaldības budžeta.

Leave a Comment