Eiropā plāno noteikt JAUNU braukšanas ātrumu PILSĒTĀS, arī Latvijā

Uz Eiropas Savienības ceļiem dzīvību katru gadu zaudē 22 700 cilvēku un 120 tūkstoši gūst smagas traumas. Lai arī situācija ar bojā gājušo skaitu pēdējos gados ir uzlabojusies, tomēr Eiropas līmenī tiek plānoti daudz nopietnāki satiksmes ierobežojumi, lai samazinātu bojāgājušo un cietušo skaitu, tai skaitā – pilsētās noteikt atļauto braukšanas ātrumu 30 km/h.

Briselē atļautais braukšanas ātrums 50km/h ir tikai uz dažām, lielajām ielām. Visur citur kopš gada sākuma atļauts braukt ar ātrumu 30 km/h. Šāda prakse ieviesta arī Helsinkos. Grenoblē, Lillē, Bilbao, Valensijā.

30 km/h vajadzētu noteikt par maksimālo braukšanas ātrumu arī citās Eiropas pilsētās – tā šonedēļ pieņemtajā rezolūcija prasa eiroparlamentārieši, raksta lsm.lv

Lasi vēl: No 18.oktobra nepatīkamas izmaiņas skars sabiedriskos transportus un visus, kuri ar to pārvietojas

Luksemburgas deputāte Tillija Mesa skaidro: “Ātruma pārsniegšana ir iemesls trešajai daļai no visiem nāvējošajiem ceļu satiksmes negadījumiem. Tāpēc mēs aicinām noteikt drošus ātruma ierobežojumus uz visiem ceļiem un jo īpaši 30 kilometrus stundā kā noklusējuma ātrumu dzīvojamajos rajonos.”

Eiroparlamentā vēlas ieviest arī stingrākus ierobežojumus alkohola lietošanā – lasi tālāk

Leave a Comment