Ēdienkarte skaistumam: kuri ir labākie vitamīnu un antioksidantu avoti

Veselīga, līdzsvarota ēdienkarte ir daudz kas vairāk nekā liekā svara novēršanas veids. Vitamīni un minerālvielas padara ādu gludu un maigu, nostiprina nagus, zobus un smaganas, saglabā spožus un zīdainus matus. Minerālvielas ir būtiski svarīgas daudzām ķermeņa funkcijām.

• A vitamīns pietiekamā daudzumā nodrošina veselīgu ādu un svaigu sejas krāsu. A vitamīns liek sejai izskatīties gludai un jaunai, veicinot ādas šūnu atjaunošanos. To var uzņemt retinola veidā (aknas, veselas olas, piens un daži bagātināti pārtikas produkti) vai no beta karotīna, kas ir daudzos augļos un dārzeņos (burkānos, melonēs, saldajos kartupeļos un spinātos). Organismam vieglāk uzņemt beta karotīnu, ja to saturošie produkti tiek vārīti vai tvaicēti un tiem pievienots neliels daudzums sviesta vai citu taukvielu.

• B vitamīni ir galvenie ādas, matu un nagu augšanas veicinātāji. Jo īpaši vitamīns B6 palīdz kolagēnam veidot saistaudus. Biotīns, kuru bieži dēvē par vitamīnu B7, ir vēl viens B grupas vitamīns, kas aizsargā ādas un matu šūnas.

• C vitamīns veicina kolagēna veidošanos šūnās un palīdz smaganu veselībai. Tā kā C vitamīnu ātri iznīcina karstums, produktus, kuros ir daudz C vitamīna, labāk ēst svaigus.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment