Dubultotas vilcienu biļešu atlaides daudzbērnu ģimenēm

Daudzbērnu ģimenes locekļi no 2018. gada 1. septembra braukšanai vilcienos varēs saņemt divreiz lielāku atlaidi nekā līdz šim. Turpmāk daudzbērnu ģimeņu locekļi saņems 50% atlaidi biļetēm vienam braucienam, bet dienu un abonementa biļetes varēs iegādāties ar 40% atlaidi. Papildus tam daudzbērnu ģimeņu skolēni un studenti, kuri nav vecāki par 24 gadiem, biļetes vienam braucienam varēs iegādāties ar 90% lielu atlaidi.

Jebkura daudzbērnu ģimenes locekļa tiesības braukt vilcienā ar atlaidi apliecina biļešu kasē vai vilcienā iegādāta biļete un derīga Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte” kopā ar personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi), bet skolēniem un studentiem – kopā ar personu apliecinošu dokumentu vai skolēna/studenta apliecību. 90% atlaide skolēniem un studentiem tiks piemērota tikai biļetēm vienam braucienam, speciāla veida abonementa biļetes skolēniem un studentiem nav paredzētas.

Daudzbērnu ģimenēm atlaides braucieniem vilcienā tiek piemērotas pamatojoties uz grozījumiem MK 2017. gada 27. jūnija noteikumos Nr.371 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi”. Saskaņā ar šiem noteikumiem visi daudzbērnu ģimenes locekļi 4. maijā, 11. un 18. novembrī biļetes vienam braucienam tostarp vilcienā varēs saņemt ar 100% atlaidi. Plašāka informācija pieejama šeit.

Līdz šim braukšanas maksas atvieglojumu saņēmēju kategorijai “Daudzbērnu ģimenes locekļi”, bija tiesības saņemt vilciena biļeti vienam braucienam ar 25% atlaidi un abonementa biļeti ar 20% atlaidi.

Leave a Comment