Diēta pēc vīrushepatīta A un B. Pannas vari izmest!


Kad dzeltenā slimība uzveikta, medikamenti vairs nav nepieciešami. To vietā strikti jāievēro diēta, un tas nozīmē, ka aptiekas vietā stājusies virtuve.

Atgriezties mājās no slimnīcas vienmēr ir patīkami. Ja bijis vīrushepatīts A, atjaunošanās procesi aknās parasti beidzas 1–3 mēnešus pēc izrakstīšanās. Toties vīrushepatīts B saistīts ar smagāku kaitējumu aknām un, ja netiek ievērotas ārsta rekomendācijas, rada nopietnus hroniskā hepatīta vai pat aknu cirozes attīstības draudus. Tāpēc bojāto aknu šūnu atjaunošanās šajā gadījumā ilgst ne mazāk kā pusgadu, bet biežāk – gadu un pat ilgāk.
Kad dzeltenā kaite uzveikta, lietot medikamentus nav nepieciešams. Toties nāksies ievērot diētu, un aptiekas vietā jāstājas virtuvei.

Aknas nedrīkst pārslogot
Aprēķināts, ka diennakts laikā caur pieauguša cilvēka aknām izplūst 700 litru asiņu, kas galvenokārt atplūst no zarnu trakta. Atņemot uzturam tā sastāvā esošās organismam kaitīgās vielas, aknas tās aiztur, padara nekaitīgas un pēc tam izvada kopā ar žulti. Pēc slimības šis darbs aknām maksimāli jāatvieglo, lai neveselais orgāns varētu atpūsties.

Šādu atslodzi veicina atteikšanās no kaitīgiem produktiem uz visu atveseļošanās periodu. Kategoriski nedrīkst lietot alkoholiskos dzērienus, jo tas kaitē pat praktiski veselu cilvēku aknām. Bet tiem, kas pārcietuši akūtu vīrushepatītu, tās ir īpaši viegli ievainojamas.

Lai lasītu rakstu tālāk šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment