Diēta nogurušām acīm: vitamīni, ēdieni, režīms


Sajūtot, ka acis arvien biežāk nogurst, bet redze – pasliktinās, laiks tās ne tikai atpūtināt no datora vai televizora, bet arī parūpēties par redzei pilnvērtīgu uzturu. Reizēm redzei veselīgie produkti spēj darīt īstus brīnumus.

Ja netiek ievērots racionāls uzturs, pasliktinās ne tikai vispārējā pašsajūta, bet arī visu organismā esošo orgānu un sistēmu darbība. Tas atsaucas arī uz redzi, jo acis baro tā pati asinsrites sistēma, kas piegādā skābekli un barības vielas katrai organisma šūniņai.

Bet, ja acis nesaņem visus tām nepieciešamos barības elementus, acs tīklene nespēj normāli uztvert signālus, kas pēc tam iet uz smadzenēm un veido objekta veidolu. Tā mēs pamazām arī zaudējam redzi. Šis informācijas nodošanas process smadzenēm ir līdzīgs daudziem citiem organismā notiekošajiem procesiem, tāpēc arī tam nepieciešams tikpat pilnvērtīgs uzturs.

Apbrīnojami tas, ka racionāla diēta acīm ļoti bieži atbrīvo no daudzām citām, šķietami ar redzi nesaistītām problēmām. Piemēram, bagātinot uzturu ar A vitamīnu, cilvēks ne tikai sāks labāk redzēt sliktā apgaismojumā, bet arī varēs aizmirst tādu nepatīkamu lietu kā ādas lobīšanās.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment