Diatēze nav slimība, tomēr nepatīkama. Kā palīdzēt mazulim?


Diatēze mēdz būt gandrīz vai visiem bērniem: daļai tā ir īslaicīga un ātri pāriet, daļai – ilgstoša un mokoša. Ir vecāki, kas uz diatēzi raugās kā uz parastu parādību, kas, bērnam augot lielākam, pazudīs. Bet ir arī tādi, kas, izmantojot dažādas ziedes, drudžaini cenšas mazuli izārstēt. Patiesībā starp šim abām galējībām ir ļoti normāls zelta vidusceļš.

Diatēze tik tiešām vēl nav slimība, bet tikai pirmais zvaniņš, ka bērnam kaut kas nav īsti kārtībā, – ir traucēta viņa organisma adaptācija apkārtējā vidē. Tāda bērna imunitāte ļoti vētraini reaģē uz neskaitāmajiem alergēniem, ar kuriem viņam nākas saskarties. Ja šo situāciju atstāj bez uzmanības, vēlāk nevainīgā diatēze var pāraugt daudz nopietnākā kaitē. Pats izplatītākais diatēzes paveids ir eksudatīvi katarālā jeb alerģiskā diatēze.

Simptomi
Alerģiskās diatēzes izpausmes ir ādas apsārtums un lobīšanās uz vaigiem, nepārejošs un izteikts izsutums ādas krokās, zvīņu veidošanās galvas matainajā daļā. Pavadonis šim stāvoklim var būt ilgstošs konjunktivīts, rinīts, anēmija, palielināts ķermeņa svars, vēdera izejas traucējumi.

Lai uzzinātu par profilakses iespējām, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment