Dažas stundas pirms nāves: 20 gadus vecās mirušās balerīnas tēvs pastāstīja par pēdējo sarunu ar meitu

Pēc dažām dienām Krievijas iedzīvotāja Aļesja Lazareva gatavojās uzstāties uz Lielā teātra skatuves.

29. maija vakarā krievu baleta pasauli satrieca šokējoša ziņa: nomira 20 gadus vecā dejotāja Aļesja Lazareva. Viņa strādāja Kasatikinas un Vasiļeva Klasiskā baleta teātra trupā, bet pēdējās nedēļas gatavojās XIV starptautiskajam baleta mākslinieku konkursam – sapņoja uzstāties uz Lielā teātra skatuves.

Svētdien viņa pēkšņi sajutās slikti un nolēma dienu pavadīt mājās. Viņa gāja uz vannas istabu, zaudēja samaņu un nokrita – tur viņu atrada māte. Sieviete nekavējoties izsaukusi ātro palīdzību un pati centusies panākt, ka meita nāk pie samaņas. Pirms ārstu ierašanās Alesja nepamodās, bet pulss joprojām bija jūtams. Mediķi meiteni nogādāja slimnīcā, kur viņa pēc dažām stundām nomira.

“Ārstiem izdevās atgriezt viņu pie samaņas, tika atjaunots sirds ritms. Bet bija atkārtota sirds apstāšanās… Vairāk neko nevarēja izdarīt. Vajag rakstīt tikai taisnību, nedrīkst rakstīt baumas. Mana meita bija brīnišķīgs bērns. Ko lai vēl te saka, kā var palīdzēt…” – medijiem paziņoja balerīnas mamma Oksana Igorevna.

Lasi vēl: Merilina Kerro ir pārliecināta: 2 zodiaka zīmes maija beigās maksimāli izjutīs šķiršanās rūgtumu

Aļesja Lazareva nekad nesūdzējās par veselības problēmām: viņa daudz trenējās, varēja izturēt lielu slodzi un regulāri veica medicīnisko apskati – ārsti nekādas problēmas nekonstatēja.

Tagad dejotājas medicīniskajā kartē kā nāves cēlonis ir norādīta kardiomiopātija. Šo slimību sauc arī par “pēkšņu sirds nāvi” un “kluso slepkavu”. Tā bieži skar jauniešus.

Lūk, kā noritēja pēdējā saruna – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment